Amnesty: Venäjä on käyttänyt kiellettyjä rypälepommeja toistuvasti Harkovassa

Venäjä ei ole allekirjoittanut rypälepommeja koskevia yleissopimuksia, mutta Amnesty muistuttaa kansainvälisen oikeuden kieltävän summittaisten aseiden käytön.

Raketin sisäosat näyttivät kantaneen rypälepommeja pudottuaan totalitarismien uhrien muistomerkille metsässä Harkovan laitamilla maaliskuun lopussa.

13.6. 9:24

Venäjän joukot ovat käyttäneet kiellettyjä rypälepommeja Ukrainan Harkovassa toistuvasti, ilmoittaa Amnesty International.

Ihmisoikeusjärjestön tuoreen tutkimuksen mukaan satoja siviilejä on kuollut Harkovassa venäläisjoukkojen summittaisissa pommituksissa, joissa on käytetty laajalti kiellettyjä rypälepommeja sekä epätarkkoja raketteja.

Venäjä ei ole allekirjoittanut rypälepommeja tai jalkaväkimiinoja koskevia yleissopimuksia. Amnesty kuitenkin muistuttaa, että kansainvälinen humanitaarinen oikeus kieltää mielivaltaiset hyökkäykset ja summittaisten aseiden käytön.

Summittaiset hyökkäykset, jotka johtavat siviilien kuolemaan, loukkaantumiseen tai siviilikohteiden tuhoutumiseen, ovat sotarikoksia.

Amnesty vaatii, että iskuihin syyllistyneet joutuvat vastuuseen teoistaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat