Yellowstonen kansallis­puisto suljettiin tulvien ja mutavyöryjen vuoksi ensi kertaa 34 vuoteen

Yellowstonen kansallispuisto Yhdysvalloissa pysyy suljettuna ainakin keskiviikkoon saakka. Puiston yli ovat pyyhkäisseet ”ennennäkemättömät” sateet ja tulvat.

14.6. 19:28

Yhdysvalloissa Yellowstonen kansallispuisto on suljettu ensimmäistä kertaa 34 vuoteen. Kaikki kansallis­puiston viisi sisään­käyntiä jouduttiin sulkemaan maanantaina voimakkaiden rankka­sateiden aiheuttamien tulvien ja mutavyöryjen vuoksi. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Wyomingin, Montanan ja Idahon osavaltioiden alueille sijoittuva kansallis­puisto pysyy suljettuna ainakin keskiviikkoon, jolloin viranomaisten on määrä tarkistaa muun muassa teille ja silloille aiheutuneet vauriot.

Reutersin mukaan Yellowstone kuvailee puiston yli pyyhkäisseitä sateita ja tulvia ”ennen­näkemättömiksi”.

Yellowstone jouduttiin sulkemaan kansallis­puiston valmistautuessa 150-vuotisjuhla­vuoteensa. Paikalliset ovat lisäksi pitkälti riippuvaisia puiston mukanaan tuomasta matkailusta, joka on viime vuosina kärsinyt koronavirus­pandemian vuoksi tehdyistä rajoitustoimista.

Vuonna 1988 puisto jouduttiin sulkemaan tuhoisien metsäpalojen seurauksena.

Yellowstonen kansallispuisto perustettiin vuonna 1872 maailman ensimmäiseksi kansallis­puistoksi. Se on tunnettu muun muassa geysiristään, villieläimistään ja maisemistaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat