Oikeus­ministeri vahvistaa: Amazonin sade­metsiin kadonneen toimittajan ja asian­tuntijan etsinnöissä löytynyt ihmisen jäänteitä

Murhasta epäillyt veljekset ovat tunnustaneet tappaneensa ja silponeensa kadonneet miehet.

Poliisi on sulkenut alueita, joissa etsittiin kadonneita Dom Phillipsiä ja Bruno Pereiraa. Kuva on otettu 14. kesäkuuta Atalaia do Norten kaupungissa, joka sijaitsee lähellä Perun rajaa.

15.6. 8:30 | Päivitetty 16.6. 9:46

Poliisi on löytänyt ihmisen jäänteitä Amazonin sademetsistä etsiessään kadonnutta brittitoimittajaa Dom Phillipsiä ja alkuperäiskansojen asiantuntijaa Bruno Araújo Pereiraa.

Brasilian oikeusministeri Anderson Torres kertoo Twitterissä saaneensa liittovaltion poliisilta tiedon, että ihmisen jäänteitä on löytynyt alueelta, josta kaksikkoa etsittiin.

Jo maanantaina etsintäryhmien kerrottiin löytäneen kaksi ruumista. Brittilehti The Guardianin mukaan ruumiit oli sidottu puuhun lähellä jokea. Viranomaiset kuitenkin kiistivät tiedot tuolloin.

Phillipsin ja Pereiran murhasta epäillyt brasilialaisveljekset ovat tunnustaneet tappaneensa ja silponeensa uhrit, kertoo uutistoimisto Reuters.

Brasilian poliisi pidätti ensimmäisen epäillyn viikko sitten, minkä jälkeen tämä on ollut tutkintavankeudessa. Tiistaina poliisipäällikkö Alex Perez kertoi, että ensimmäisen pidätetyn veli on myös pidätetty murhasta epäiltynä.

”Todistajat olivat nähneet molemmat oletetulla rikospaikalla”, Perez sanoi.

Poliisi epäilee, että tiistaina pidätetty mies hyökkäsi Phillipsin ja Pereiran kimppuun Itaquaíjoella. Todistajien mukaan hänet nähtiin tavoittelemassa kadonneita veneellään. Hänen mukanaan oli neljä muuta miestä, joita poliisi yrittää löytää.

Aiemmin epäilty kielsi osallisuutensa katoamisiin. Tuolloin hän myönsi nähneensä miesten veneen katoamispäivänä muttei omien sanojensa mukaan lähtenyt ulos kuin vasta seuraavana päivänä, brasilialainen O Globo -lehti raportoi tiistaina.

Tällä viikolla tehdään yhteenveto verinäytteestä, joka löydettiin ensimmäisen epäillyn veneestä, poliisi kertoi. Oikeusministerin mukaan löytyneille jäänteille tehdään myös oikeuslääketieteellinen tutkimus.

PHILLIPS ja Pereira katosivat Amazonin sademetsään viikko sitten. Brasilian poliisi kertoi sunnuntaina, että sademetsästä löytyi reppu, jonka sisällä oli Phillipsin vaatteita ja tietokone sekä Pereiralle kuulunutta vaatetusta ja hänen terveyskorttinsa. Löydettyjen esineiden joukossa oli myös molempien saappaat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat