Vuoden aikana odotetaan poliittisia mullistuksia niin Yhdysvaltoihin, Suomeen kuin Turkkiinkin – Miten neljät vaalit vaikuttavat Suomen ja Ruotsin Nato-prosesseihin?

Niin Suomi, Ruotsi, Yhdysvallat kuin Turkkikin järjestävät runsaan vuoden sisällä vaalit. Yhdet niistä saattavat vaikuttaa Suomen ja Ruotsin Nato-prosesseihin.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg poseerasi Ruotsin ja Suomen jäsenyyshakemusten kunniaksi seremoniassa Brysselissä 18.5.2022. Stoltenbergin mukaan Natolla ei ollut ennestään tiedossa, että millään jäsenmaalla olisi ongelmia Suomen ja Ruotsin jäsenyyksien suhteen.

16.6.2022 2:00 | Päivitetty 16.6.2022 7:17

Naton oven piti olla auki. Yhdysvallat ja puolustusliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg lupailivat Suomelle ja Ruotsille nopeaa prosessia jäsenmaiksi.

Nyt avoimen oven edessä seisoo Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan, joka on syyttänyt Suomea ja Ruotsia kurditerroristien suojelusta. Tiistaina Turkin valtapuolueen AKP:n kansanedustaja Akif Çağatay Kılıç sanoi brittilehti Guardianin haastattelussa, että Turkki on valmis jarruttamaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä jopa vuoden ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat