Saksan hallitus­lähde: Saksa on hyvin luottavainen, että Nato pääsee sopuun Suomen ja Ruotsin jäsenyydestä

Nimettömänä pysytelleen lähteen mukaan ei kuitenkaan olisi katastrofi, jos yksimielisyys asiassa ei syntyisi ennen Naton kokousta, joka pidetään Espanjan Madridissa ensi viikolla.

Suomi ja Ruotsi hakivat jäsenyyttä puolustusliitto Natossa viime kuussa.

20.6. 13:27 | Päivitetty 20.6. 14:08

Saksa on hyvin luottavainen, että Nato pääsee sopuun Suomen ja Ruotsin jäsenyydestä puolustus­liitossa, kertoo Saksan hallitus­lähde uutistoimisto Reutersille. Nimettömänä pysytelleen lähteen mukaan ei kuitenkaan olisi katastrofi, jos yksimielisyys asiassa ei syntyisi ennen Naton kokousta, joka pidetään Espanjan Madridissa ensi viikolla.

Uutistoimisto AFP:n mukaan sama korkea-arvoinen hallituslähde arvioi, että sopimus Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä on näköpiirissä, mutta Nato-johtajat tuskin allekirjoittavat jäsen­hakemuksia vielä Madridin-kokouksessa.

Hallituslähteen mukaan ratkaisevaa on Saksan kannalta se, että sovulle Suomen ja Ruotsin jäsenyydestä ei ole ylitse­pääsemättömiä esteitä Natossa.

”Mielestäni tässä on kysymys odotusten hallinnasta ja asian asettamisesta historialliseen kontekstiin. Ja kun otetaan huomioon historiallinen ulottuvuus, ei olisi katastrofi, jos tarvitsemme vielä muutaman viikon sopimukseen pääsemiseksi”, lähde lisäsi.

Suomi ja Ruotsi hakivat jäsenyyttä puolustusliitto Natossa viime kuussa. Hankkeen eteneminen pysähtyi heti alkuunsa Naton jäsenen Turkin vastustukseen.

Naton 30 jäsenvaltion on hyväksyttävä yksimielisesti kaikki liittouman uudet jäsenet. Turkin viime viikkojen toiminta on herättänyt pelkoja siitä, että se voisi viivyttää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä huomattavasti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat