Mallorcalla keksittiin puku­koodi alkoholi­turistien välttämiseksi: ”Kahdelta ilta­päivällä he eivät pysty edes kävelemään”

Lomasaarelle on etsiytynyt paljon turisteja, joita kiinnostaa enimmäkseen juopottelu kaduilla ja rannalla.

Brittituristit parveilivat Punta Ballenan kadulla Mallorcalla lauantaina 18. kesäkuuta.

21.6. 3:25

Espanjan suositulla Mallorcan saarella otetaan osittain käyttöön ”pukeutumiskoodi”, jonka avulla estetään humalahakuisten ja huonosti käyttäytyvien turistien pääsy ravintoloihin.

Brittilehti The Guardianin mukaan yksitoista ravintolaa on päättänyt, että paidattomana sisään ei pääse. Samoin jalkapallofanien pelipaidat ovat kiellettyjä.

Pukukoodilla halutaan vähentää häiriökäyttäytymistä, jota aiheuttavat lähinnä alkoholin nauttimisesta kiinnostuneet turistit.

Suurin osa uuden etiketin käyttöön ottaneista ravintoloista sijaitsee suositulla Playa de Palman rannalla.

”Yritämme tavallaan viestiä ajatusta, että sisään päästäkseen pitäisi käydä suihkussa tai vaihtaa asua. Ei tänne tulla rantavaatteissa tai suoraan kaduilta juomasta”, kertoo Playa de Palman johtaja Juan Miguel Ferrer.

Hänen mukaansa viime aikoina on Mallorcalla on nähty yhä enemmän turisteja, jotka vaikuttavat olevan kiinnostuneita enemmän juomisesta kuin paikallisesta ruokakulttuurista.

Ferrerin mukaan Välimeren saarelle alkoi toukokuussa saapua suuria turistiryppäitä, jotka ainoastaan juopottelevat kaduilla, rantareitillä tai uimarannalla. Osa turisteista jättää kaverinsa makoilemaan jalkakäytävälle.

Tilanne on nyt yhtä paha kuin ennen koronapandemiaa.

”He saapuvat hotelleille kymmeneltä aamulla ja kello kahteen mennessä iltapäivällä he eivät pysty enää edes kävelemään”, Ferrer kuvaili.

Jotkut ovat toivoneet, että hyvätuloisten matkailijoiden suosiminen olisi ratkaisu, mutta halpahotellien yrittäjät eivät ajatuksesta pidä. Moni vetoaakin viranomaisiin ei-toivottujen turistien hätyyttelemiseksi.

Alkoholiturismia kitkevä laki vuodelta 2020 ei ole Ferrerin mukaan juurikaan vaikuttanut. Hän toivoo, että poliisi saisi valtuudet sakottaa huonosti käyttäytyviä turisteja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat