Viran­omainen: Texasin Uvaldessa poliisin toiminta epäonnistui täydellisesti koulu­ampumisen aikaan

Turvallisuusviraston johtaja kertoi poliisin päättäneen asettaa poliisien elämän lasten elämän edelle.

Texasin korkea turvallisuusjohtaja Steve McCraw havainnollisti kouluampumisen aikajanaa karttojen ja grafiikoiden avulla Austinissa tiistaina.

22.6. 0:56

Poliisin toiminta Texasin Uvalden kouluampumisen yhteydessä epäonnistui täydellisesti, sanoi Texasin yleisestä turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Steve McCraw tiistaina. Hän puhui osavaltion senaattoreille, jotka tutkivat tapausta.

McCraw sanoi poliisin hukanneen aikaa etsiessään luokkahuoneen avainta, jota ei koskaan tarvittu.

Viime kuussa tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa. Ampumisesta epäilty 18-vuotias paikallinen mies kuoli virkavallan luoteihin.

Paikallinen poliisi on ollut tarkastelun kohteena, kun selvisi, että toistakymmentä poliisia odotti luokkahuoneen oven takana eikä tehnyt mitään, kun lapsia makasi kuolleena tai oli kuolemaisillaan sisällä luokassa.

McCraw’n mukaan poliiseja oli tarpeeksi paljon, jotta he olisivat voineet pysäyttää ampujan kolme minuuttia tämän kouluun tulon jälkeen. Sen sijaan he odottivat yli tunnin ennen kohtaamistaan ampujan kanssa.

McCraw sanoi paikalla vastuussa olleen poliisin päättäneen asettaa poliisien elämän lasten elämän edelle.

”Poliiseilla oli aseet, lapsilla ei. Poliiseilla oli luotiliivit, lapsilla ei. Poliisit olivat koulutettuja, kohde ei”, McCraw sanoi.

Uvalden ampuminen on pahin kouluampuminen Yhdysvalloissa sitten Sandy Hookin joukkosurman vuonna 2012. Tuolloin 20-vuotias mies tappoi 20 koululaista ja kuusi henkilökuntaan kuuluvaa hyökättyään kouluun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat