Robbin peruskoulu Texasin Uvaldessa puretaan joukko­ampumisen jälkeen: ”Lapsia ei voi koskaan pyytää palaamaan takaisin tuohon kouluun”

Kyseessä on pahin kouluampuminen Yhdysvalloissa sitten Sandy Hookin joukkosurman vuonna 2012.

22.6. 8:29

Texasissa sijaitsevan Uvalden kaupungin pormestari Don McLaughlin kertoi tiistaina, että Robbin peruskoulu puretaan, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Senaattori Roland Gutierrez kertoi paikallisille tiedotusvälineille viime kuussa, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ehdotti koulun purkamista.

"Ymmärtääkseni – ja keskustelin tästä koulutoimen johtajan kanssa – koulu puretaan. Lapsia tai opettajia ei voi koskaan pyytää palaamaan takaisin tuohon kouluun", McLaughlin sanoi.

McLaughlin ei tarkentanut purkamisen ajankohtaa.

Viime kuussa tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa. Ampumisesta epäilty 18-vuotias paikallinen mies kuoli virkavallan luoteihin.

Lue lisää: Ainakin 19 lasta ja kaksi aikuista kuollut koulu­ampumisessa Texasissa

Poliisin toiminta Texasin Uvalden kouluampumisen yhteydessä on ollut arvostelun kohteena.

Texasin yleisestä turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Steve McCraw sanoi tiistaina, että poliisin toiminta kouluampumisen yhteydessä epäonnistui täydellisesti. Hän kertoi poliisin hukanneen aikaa etsiessään luokkahuoneen avainta, jota ei koskaan tarvittu.

Lue lisää: Viran­omainen: Texasin Uvaldessa poliisin toiminta epäonnistui täydellisesti koulu­ampumisen aikaan

McCraw’n mukaan poliiseja oli tarpeeksi paljon, jotta he olisivat voineet pysäyttää ampujan kolme minuuttia tämän kouluun saapumisen jälkeen. Sen sijaan he odottivat yli tunnin ennen kohtaamistaan ampujan kanssa.

Robbin peruskoulu ei ole ensimmäinen koulu, joka puretaan joukkoampumisen jälkeen.

Sandy Hookin alakoulu Newtownissa Connecticutissa purettiin vuonna 2012 sen jälkeen, kun 20-vuotias mies tappoi 20 koululaista ja kuusi henkilökunnan jäsentä.

Uvalden ampuminen on pahin kouluampuminen Yhdysvalloissa sitten Sandy Hookin joukkosurman vuonna 2012.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat