Venäjä syytti Saksaa ”venäläis­vastaisen hysterian” lietsomisesta

Maan ulkoministeriö esitti syytöksensä keskiviikkona natsi-Saksan hyökkäyksen vuosi­päivänä.

Pietarissa sytytettiin varhain keskiviikkoaamuna kynttilöitä natsi-Saksan hyökkäyksen vuosipäivän muistoksi. Venäjällä katsotaan niin kutsutun suuren isänmaallisen sodan alkaneen 22. kesäkuuta 1941.

22.6. 20:48

Venäjä syytti keskiviikkona Saksaa ”russofobisen hysterian” lietsomisesta, kertoo uutistoimisto AFP. Russofobia tarkoittaa Venäjään tai venäläisiin kohdistuvaa pelkoa tai vihaa.

”Saksan hallituksen jäsenet lietsovat lähes päivittäisillä julkisilla hyökkäyksillään järjestelmällistä venäläis­vastaista hysteriaa”, Venäjän ulkoministeriö totesi.

Venäjän ulkoministeriön lausunto ajoittui kesäkuun 22. päivään, jota Venäjällä vietetään hartaissa merkeissä toista maailman­sotaa eli venäläisittäin suurta isänmaallista sotaa muistellen.

Natsi-Saksan armeija Wehrmacht hyökkäsi Neuvostoliittoon 22. kesäkuuta vuonna 1941. Hyökkäys tunnetaan myös saksalaisella koodinimellä ”operaatio Barbarossa”.

Venäjän ulkoministeriön mukaan Berliinin vallanpitäjät ”ovat viime aikoina rapauttaneet historiallisen sovinnon prosessia venäläisten ja saksalaisten välillä”.

Ja edelleen: ”venäläisvastainen propaganda­kampanja” on provosoinut ”joukko­psykoosia muistuttavaa perusteetonta aggressiota” Saksan venäjän­kielisiä ja venäläisiä asukkaita kohtaan.

Saksan ja Venäjän suhteet ovat aallon­pohjassa Ukrainan sodan takia.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta, ja Venäjän joukot ovat raakalaismaisessa sodan­käynnissään tappaneet runsaasti myös siviilejä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat