Texasin koulu­ampujan pysäyttämistä viivytellyt poliisi hyllytettiin

Texasin turvallisuusvirasto on kutsunut poliisin toimintaa "täydelliseksi epäonnistumiseksi”.

Uvalden kouluampumisessa kuoli 19 lasta ja kaksi opettajaa. Poliisin tehotonta toimintaa tapahtuma-aikaan on arvosteltu paljon julkisuudessa.

23.6. 6:10

Texasissa Uvalden kouluampujan pysäyttämistä viivytellyt poliisi on hyllytetty, tiedottaa koulualueen poliisikomisario.

Poliisi epäonnistui tilanteen hallinnassa, koska paikalla olleet poliisi eivät heti menneet sisään luokkahuoneeseen, johon ampuja oli teljennyt itsensä ja lapsia.

Poliisipäällikkö Pete Arredondo oli vastuussa virkavallan toiminnasta toukokuun 24. päivänä, kun 18-vuotias mies surmasi Robbin peruskoulussa 19 lasta ja kaksi opettajaa.

Texasin yleisestä turvallisuudesta vastaava virasto moitti tiistaina poliisin toimintaa "täydelliseksi epäonnistumiseksi”.

Viraston johtajan Steve McCraw’n mukaan poliiseja oli tarpeeksi paljon, jotta he olisivat voineet pysäyttää ampujan kolme minuuttia tämän tultua kouluun. Sen sijaan poliisi tuhlasi aikaa yli tunnin muun muassa etsimällä avainta, jota ei koskaan tarvittu.

McCraw sanoi poliisin päättäneen asettaa poliisien elämän lasten elämän edelle.

”Poliiseilla oli aseet, lapsilla ei. Poliiseilla oli luotiliivit, lapsilla ei. Poliisit olivat koulutettuja, kohde ei”, McCraw sanoi.

Arredondo on tapahtuneen jälkeen puolustanut toimintaansa Texas Tribune -lehden haastattelussa. Arredondon mukaan hänen päätavoitteensa oli pelastaa mahdollisimman monta lasta ja opettajaa. Hän myös puhui kadoksissa olleesta avaimesta.

Arredondo saattaa myös menettää paikkansa Uvalden kaupunginvaltuustossa, johon hänet valittiin hiljattain ennen ampumista. Hän on pyytänyt virkavapaata eikä osallistunut tiistaina pidettyyn valtuuston kokoukseen.

Kaupunginvaltuusto on kieltäytynyt myöntämästä virkavapaata. Jos Arredondo jättää osallistumatta kolmeen peräkkäiseen kokoukseen, hänet voidaan erottaa valtuustosta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat