Ecuadorin mielen­osoitukset johtaneet uusiin väki­valtaisuuksiin – Ainakin kuusi kuollut

Mielenosoituksissa Ecuadorissa ovat ottaneet yhteen poliisi ja alkuperäis­kansat, jotka protestoivat kohonneita elinkustannuksia vastaan.

24.6. 12:32

Ecuadorissa Etelä-Amerikassa toista viikkoa kestäneet mielenosoitukset yltyivät uusiin väkivaltaisuuksiin jälleen torstaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Protesteissa ovat ottaneet yhteen maan pääkaupungin Quiton poliisi ja alkuperäiskansat, jotka protestoivat kohonneita elinkustannuksia vastaan. Väkivaltaisuuksissa on kuollut kahden viikon aikana yhteensä kuusi ihmistä, kertoo paikallinen ihmisoikeusjärjestön liitto.

Uudet väkivaltaisuudet syttyivät torstaina, kun poliisi esti alkuperäiskansojen mielenosoittajien ryhmän pääsyn kongressitaloon. AFP:n mukaan mielenosoittajat olivat muun muassa heitelleet kiviä ja Molotovin cocktaileja. Poliisi oli puolestaan suihkuttanut mielenosoittajia kyynelkaasulla.

Ecuadorin presidentti Guillermo Lasso oli aiemmin päivällä myöntänyt alkuperäiskansojen jäsenille pääsyn Ecuatoriana-kulttuuritaloon, mitä voi pitää hallituksen myönnytyksenä mielenosoittajia kohtaan.

Mielenosoituksiin on osallistunut arviolta 14 000 mielenosoittajaa, joista noin 10 000 Quitossa. Maan 24 maakunnasta kuuteen on julistettu hätätila.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat