Yli 20 nuorta aikuista kuollut yökerhossa Etelä-Afrikassa – Onnettomuuden syytä ei tiedetä

Yökerhon sisältä löytyneissä ruumiissa ei ole näkyviä vammoja. Poliisi tutkii tapausta.

26.6. 11:35 | Päivitetty 26.6. 14:35

Etelä-Afrikassa yli 20 ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut yökerhossa tapahtuneessa onnettomuudessa. Sunnuntaina aamuyöllä tapahtuneen onnettomuuden syytä ei tiedetä.

17 ihmistä löydettiin kuolleena Enyobeni Tavern -yökerhosta, kertoo paikallinen poliisipäälikkö Brigadier Tembinkosi Kinana. Myöhemmin kuolleiden määrä on noussut 22:een, kun viisi loukkaantuneista on menehtynyt sairaalassa, kertovat paikalliset viranomaiset.

Enyobeni Tavern -baari sijaitsee East Londonin kaupungissa Etelä-Afrikassa.

Uhrit ovat poliisin mukaan nuoria aikuisia, iältään noin 18–20 vuotta. Poliisi sai onnettomuudesta ilmoituksen sunnuntaiaamuna noin kello neljältä paikallista aikaa.

Eteläafrikkalaisissa medioissa arvellaan, että baarissa on saattanut syntyä joukkopaniikki, kun sisällä on levinnyt jotain tuntematonta ainetta tai myrkkyä. Paikallisen turvallisuusviranomaisen mukaan ihmiset eivät ole kuitenkaan kuolleet panikoivan ihmisjoukon jalkoihin tai puristuksiin.

”On vaikea uskoa, että syynä kuolemiin on ihmisjoukon ryntäys, koska kuolleissa ei ole näkyviä vammoja,” turvallisuusviranomainen Unathi Binqose kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Dispatch Live -uutissivuston mukaan kuolleet makasivat baarissa pöytien ääressä, tuoleilla ja lattialla. Kuolleiden ruumiissa ei vaikuta olevan näkyviä vammoja.

Poliisi tutkii tapausta, mutta ei ole kertonut arvioita siitä, mikä on aiheuttanut kuolemat.

Paikalla Enyobeni Tavernan luona on ollut paljon mahdollisten uhrien perheenjäseniä. Yleisradioyhtiö SABC:n haastattelussa paikallinen omainen kertoo, että hänen lapsensa eivät tulleet illalla kotiin. Omaiset eivät ole saaneet tietoa siitä, onko heidän läheisensä kuolleiden joukossa.

Poliisin on aloittanut kuolleiden tunnistamisen.

Ihmisiä on viety tapahtumapaikalta myös sairaalaan. Osa loukkaantuneista taistelevat hengestään.

Paikalliset kertovat SABC:lle, että yökerho oli täynnä ihmisiä. Moni nuorista oli juhlimassa koulujen päättymistä. Paikan kerrotaan tarjonneen alkoholia myös alaikäisille ja olleen muutenkin välinpitämätön turvallisuudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat