Texasissa löydetty perä­vaunusta 50 ihmisen ruumiit – kuolleiden uskotaan olleen siirtolaisia

Lisäksi paikalta löydettiin elossa 16 ihmistä, jotka kuljetettiin sairaalahoitoon.

28.6. 6:11

Yhdysvaltain Texasin osavaltiossa on löydetty 50 ihmisen ruumiit raskaan ajoneuvon perävaunusta, Meksikon ulkoministeri Marcelo Ebrard kertoo Twitterissä. Asiasta uutisoi Reuters.

Ebrardin mukaan kuolleiden joukossa on 22 meksikolaista, seitsemän guatemalalaista ja kaksi Hondurasista kotoisin olevaa siirtolaista.

San Antonion poliisipäällikkö Charles Hood kertoi aiemmin tiistaina pitämässään tiedotustilaisuudessa että kuolleita olisi 46.

Poliisipäällikön mukaan paikalta löydettiin lisäksi elossa 16 ihmistä, jotka kuljetettiin sairaalahoitoon. Neljä elossa löytyneistä oli alaikäisiä.

Poliisipäällikkö William McManus San Antonion poliisista kertoi samassa tiedotus­tilaisuudessa, että kolme ihmistä on otettu tapaukseen liittyen kiinni.

Asiasta ovat uutisoineet muun muassa New York Times ja Texas Tribune.

Texas Tribunen mukaan perävaunu oli löydetty läheltä San Antonion länsilaidalla sijaitsevaa Lacklandin ilmavoimien tukikohtaa.

Viranomaisten mukaan kuolleiden uskotaan olleen siirtolaisia, jotka ovat ylittäneet Meksikon ja Yhdysvaltain välisen rajan laittomasti.

Kuolinsyyt eivät ole vielä tiedossa, mutta San Antonion kesäkuun lämpötilat ovat lähennelleet kaikkien aikojen ennätyksiä, kertoo New York Times. Maanantaina lämpötila kaupungissa oli liki 40 astetta.

New York Timesin mukaan laittomien rajanylitysten määrä on kasvanut ennätys­suureksi Texasin ja Meksikon välisellä rajalla. Viime kuussa 44 000 ihmistä ylitti laittomasti rajan Del Rion ja Eagles Passin rajakaupunkien kautta, jotka ovat San Antoniosta katsottuna lähimpiä rajakaupunkeja.

Löydetty perävaunu oli lähes 200 kilometrin päässä rajalta.

Texasin republikaanikuvernööri Greg Abbott syytti Twitter-tilillään tapauksesta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenia ja tämän siirtolais­politiikkaa.

”Nämä kuolemat ovat seurausta hänen tappavasta avointen ovien politiikastaan”, Abbott kirjoitti tviitissään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat