Filippiinien entisen diktaattorin poika Marcos Jr. vannoi presidentin virkavalan

Ferdinand ”Bongbong” Marcos Jr. on asettanut ensisijaisiksi tavoitteikseen inflaation hillitsemisen, talouskasvun vauhdittamisen ja elintarviketuotannon lisäämisen.

30.6. 10:47 | Päivitetty 30.6. 12:53

ENTISEN diktaattorin Ferdinand Marcosin poika Ferdinand Marcos Jr. vannoi virkavalansa Filippiinien pääkaupungissa Manilassa torstaina 30. kesäkuuta, kertoo uutistoimistot Reuters ja AFP.

Ferdinand ”Bongbong” Marcos Jr., 64, voitti viime kuun presidentinvaalit murskavoitolla. Vaalivoitto oli Filippiinien suurin sen jälkeen, kun hänen isänsä syrjäytettiin kansannousun seurauksena vuonna 1986.

Lue lisää: Edesmenneen diktaattori Marcosin poika voitti Filippiinien presidentin­vaalit

Virkaanastujaispuheessaan Marcos Jr. ylisti isänsä hallintoa. Kriitikot ovat kuvanneet edesmenneen diktaattorin valtakautta synkäksi ajanjaksoksi, jolloin maa köyhtyi korruption vuoksi ja jolloin tehtiin paljon ihmisoikeus­rikkomuksia.

Puheessaan Marcos Jr. vannoi myös saavansa valtion kukoistamaan kaikkia hyödyttävällä politiikallaan. Hän myös kiitti kansaa "Filippiinien demokratian historian suurimmaksi vaalimandaatiksi" kutsumastaan vaalituloksesta.

Virkaanastujais­seremonia järjestettiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun Filippiinien korkein oikeus hylkäsi Marcos Jr:n verorikkomuksia koskevat syytteet.

Aktivistit olivat vedonneet tuomioistuimeen, jotta se hylkäisi Marcos Jr:n ehdokkuuden ennen varsinaista äänestystä. Aktivistien mukaan verorikkomukset tekevät hänestä kelvottoman ehdokkaan maan presidentiksi.

Ferdinand Marcos Jr. on asettanut ensisijaisiksi tavoitteikseen inflaation hillitsemisen, talouskasvun vauhdittamisen ja elintarviketuotannon lisäämisen.

Hän on myös luvannut puolustaa Filippiinien oikeuksia kiistanalaisella Etelä-Kiinan merellä, jota Kiina on vaatinut itselleen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat