Machu Picchua uhannut maasto­palo on saatu lähes täysin hallintaan

Inkaraunioiden syrjäinen sijainti ja kovat tuulet ovat vaikeuttaneet pelastuslaitoksen työtä Perun Machu Picchua uhanneen maastopalon sammuttamisessa. Palo ulottui pahimmillaan noin 30 hehtaarin alueelle.

Machu Picchun alueviran­omaisten kuvassa näkyy, kuinka inkaraunioita uhannutta maastopaloa sammutettiin torstaina.

1.7. 19:57

Pelastusviranomaiset ovat saaneet perjantaina Perun Machu Picchua uhanneen maastopalon lähes kokonaan haltuun, kertoo uutistoimisto Reuters.

Sammutustöitä vaikeuttivat inkaraunion syrjäinen sijainti ja alueella olleet kovat tuulet. Perun kulttuuriministeriön mukaan palosta on sammutettu 90 prosenttia eikä sillä ole ollut vaikutusta alueen turismitoiminnalle. Maastopalo ulottui pahimmillaan noin 30 hehtaarin alueelle.

Paloa sammuttamassa oli perulaisen siviilipuolustus­instituutin mukaan noin 70 ihmistä. Mukana oli sekä palokunnan ja poliisin edustajia että muita asiantuntijoita. Vaikka palo on saatu lähes täysin sammutettua, ovat viran­omaiset vielä korkeassa hälytystilassa mahdollisen uuden leimahduksen varalta.

Maastopalo syttyi tiistaina maanviljelijöiden kulotuksesta ja jätteiden polttamisesta.

Unescon maailmanperintökohde Machu Picchu sijaitsee noin 2 400 metrin korkeudessa Andien vuoristossa, ja se rakennettiin yli 500 vuotta sitten. Parhaimmillaan inkojen rakentamassa kaupungissa asui useita satoja ihmisiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat