Kahta uutta brittiläistä syytetään ”palkka­sotilasmaisesta toiminnasta” Donbasissa

Kaksi brittimiestä jäi venäläisjoukkojen vangiksi, ja he joutuvat Donetskin separatistialueella toimivan oikeusistuimen eteen. Aiemmin kuolemaan tuomitut kaksi brittiläistä ja yksi marokkolainen ovat valittaneet tuomioistaan.

1.7. 21:57

Kahta brittiläistä miestä syytetään venäläisen Tass-uutistoimiston mukaan Donetskissa ”palkkasotilasmaisesta toiminnasta”, kertoo brittilehti The Guardian.

Toinen miehistä jäi venäläisjoukkojen vangiksi huhtikuussa Zaporižžjan kaupungin eteläpuolella. Toisen kerrotaan jääneen vangiksi Mykolajivin alueella Etelä-Ukrainassa.

Sota-alueelta evakuointeja järjestävän Presidium Networki -yhtiön mukaan molemmat miehet vaikuttavat olevan tavan kansalaisia ja heillä on vain erittäin vähän tai ei ollenkaan kokemusta asevoimista tai humanitaarisesta työstä.

Miehet joutuvat Donetskin separatistialueella toimivan tuomioistuimen eteen. Kumpikaan heistä ei Tassin mukaan ole tehnyt yhteistyötä juttua tutkivien tahojen kanssa.

Erillisessä tapauksessa brittiläinen ja marokkolainen taistelija ovat valittaneet saamastaan kuolemantuomiosta samalla alueella. Kaksikko tuomittiin samoista rikoksista kuin nyt syytteen saaneet kaksi brittiläistä.

Kaksikon lisäksi kuolemantuomion saanut kolmas brittiläinen mies ei ole Donetskin alueen korkeimman tuomioistuimen mukaan vielä antanut valitusta tuomiostaan. Tuomittujen omaisten mukaan Ukrainan asevoimat pyysi miehiä saapumaan taistelemaan Venäjää vastaan, joten he eivät ole palkkasotilaita vaan tavallisia sotilaita, joita koskevat Geneven sotavankeja koskevat sopimukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat