Turkki on pidättänyt ukrainalaista viljaa kuljettaneen venäläis­aluksen

Ukraina oli aiemmin pyytänyt Turkkia pidättämään Žibek Žoly -nimisen venäläisaluksen.

Žibek Žoly -niminen venäläisalus Karasun sataman edustalla Turkissa 2. heinäkuuta.

3.7. 18:09

Turkin tulliviranomaiset ovat pidättäneet ukrainalaista viljaa kuljettavan venäläisen rahtilaivan, Ukrainan Turkin suurlähettiläs kertoi sunnuntaina.

”Toimimme täydessä yhteistyössä. Alus on tällä hetkellä sataman edustalla, ja Turkin tulliviranomaiset ovat pidättäneet sen”, suurlähettiläs Vasyl Bodnar kertoi Ukrainan kansallisessa televisiossa. Bodnarin mukaan aluksen kohtalosta päätetään tarkemmin maanantaina. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Ukraina oli pyytänyt jo aiemmin Turkkia pidättämään kyseessä olevan Žibek Žoly -nimisen venäläisaluksen.

30. kesäkuuta päivätyssä Turkin oikeusministeriölle osoitetussa kirjeessä Ukrainan syyttäjänvirasto ilmoitti, että Žibek Žoly osallistui ”ukrainalaisen viljan laittomaan vientiin” Berdjanskista ja kertoi aluksen olevan matkalla Karasuun, Turkkiin, mukanaan jopa 7 000 tonnin lasti.

Ukraina on syyttänyt Venäjän varastavan ukrainalaista viljaa. Venäjä on kiistänyt syytökset. Lisäksi länsimaat ovat syyttäneet Venäjää maailmanlaajuisen nälänhädän aiheuttamisen vaarasta estäessään Ukrainaa viemästä viljaa Mustanmeren satamiensa kautta. Venäjä kiistää vastuunsa kansainvälisestä ruokakriisistä ja syyttää asiasta länsimaiden pakotteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat