Duuman puhemies: Naton tukikohtien sijoittaminen Suomen itärajalle vaarantaa näiden kaupunkien asukkaiden turvallisuuden

Duuman puhemies kommentoi Lappeenrannan poliittisten päättäjien ja virkamiesten toivetta, että Nato-jäsenyyden myötä kaupunkiin voitaisiin perustaa jopa Naton tukikohta.

Venäjän duuman puhemies Vjatšeslav Volodin kuvattuna Moskovassa helmikuussa 2022.

4.7. 12:18

Venäjän duuman puhemies Vjatšeslav Volodin kommentoi Telegram-kanavallaan Lappeenrannan toivetta siitä, että kaupunkiin perustettaisiin tulevaisuudessa Nato-tukikohta. Asiasta uutisoivat muun muassa venäläinen uutistoimisto Interfax ja verkkolehti Lenta.

”Nato-tukikohtien sijoittaminen ei suojele Suomea eikä Ruotsia. Päinvastoin. Se asettaa vaaraan niiden kaupunkien asukkaat, joihin sotilaallista infrastruktuuria sijoitetaan”, Volodin kirjoitti Telegramissa.

Hän lisäsi, että ”mikäli sotatoimet alkaisivat, vihollisen sotilaallinen infrastruktuuri on ensimmäinen kohde.”

Vjatšeslav Volodin on toiminut duuman puhemiehenä vuodesta 2016. Volodin edustaa Yhtenäinen Venäjä -puoluetta, joka on maassa enemmistöpuolue ja tukee Putinin politiikkaa.

Aiemmin Yle uutisoi, että Lappeenrannan poliittiset päättäjät ja virkamiehet toivovat, että Nato-jäsenyyden myötä kaupunkiin voitaisiin perustaa jopa Nato-tukikohta.

Ylelle antamassaan haastattelussa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva kertoo, että kaupungin toiveena on, että Puolustusvoimat tekisi investointeja Etelä-Karjalassa Nato-jäsenyyden myötä.

Jarva lisää, että asiasta ei ole kuitenkaan käyty puolustuspoliittista keskustelua eikä asiasta ole keskusteltu myöskään puolustusvoimien kanssa.

”Olen kuullut ajatuksia muun muassa lentokentästä. Se on varmasti käytettävissä, jos puolustusvoimat niin haluaisi. Ja mikä on maasotakoulun ja puolustusvoimien sijoittuminen – onko siihen tulossa muutoksia, en osaa sanoa, kun olen maallikko”, Jarva sanoi Ylen haastattelussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat