Euroopassa on pidätetty 134 ihmistä epäiltyinä ihmiskaupasta operaatiossa, johon osallistui 33 maata

33 maata Euroopasta ja Pohjois-Afrikasta sekä Europol, Interpol ja Frontex tekivät yhteistyötä operaatiossa, jossa pidätettiin yli sata ihmiskaupasta epäiltyä ja löydettiin yli sata uhria.

Ihmiskaupasta epäiltyjä pidätettiin Europolin, Interpolin, rahaturvallisuusvirasto Frontexin ja 33 maan yhteisessä operaatiossa.

5.7. 15:23

Poliisivoimat läpi Euroopan ovat pidättäneet 134 henkilöä epäiltyinä ihmiskaupasta, kertoo uutistoimisto Reuters. Asiasta tiedottavat myös sekä Europol että Euroopan rajaturvallisuusvirasto Frontex.

Samalla tunnistettiin tasan yhtä monta eli 134 mahdollista ihmiskaupan uhria. Heistä 13 oli lapsia.

Pidätykset olivat todella suuren operaation tulos. Siihen otti osaa 33 maata Euroopasta ja Pohjois-Afrikasta sekä Europol, Interpol ja Frontex. Operaatio kesti 6.–13. kesäkuuta.

Operaation aikana Euroopan maa-, ilma- ja merirajoilla tarkastettiin lähes miljoona henkilöä ja 200 000 kulkuneuvoa ja siihen osallistui yli 22 000 ihmistä.

Ihmiskauppaan puuttuminen on ajankohtainen aihe juuri nyt, sillä Ukrainan sota on pakottanut yli 7 miljoonaa ihmistä pakenemaan maasta. Erityisesti pakenevat naiset ja lapset ovat suuressa riskissä joutua ihmiskaupan uhreiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat