Illinoisin joukkoampumisesta epäilty suunnitteli tekoaan viikkoja, pukeutui naisten vaatteisiin paetessaan poliisia

Poliisin mukaan epäilty ampui väkijoukkoa kohti yli 70 kertaa. Ampumisessa käytetty kivääri oli poliisin mukaan hankittu laillisesti Illinoisin alueella.

Itsenäisyyspäivän paraati keskeytyi maanantaina Illinoisissa joukkoampumiseen.

5.7. 20:41 | Päivitetty 5.7. 22:43

Poliisi on kertonut lisätietoja miehestä, joka otettiin kiinni Highland Parkissa Illinoisin osavaltiossa itsenäisyyspäivän paraatissa tapahtuneen ammuskelun jälkeen.

Ainakin seitsemän ihmistä kuoli ja yli 30 loukkaantui joukkoampumisessa, jossa rakennuksen katolla ollut mies ampui sattumanvaraisesti paraatiyleisöä kohti.

Ampuja ehti olla tämän jälkeen tuntien ajan vapaana ennen kuin poliisi sai epäillyn kiinni paikallista aikaa maanantai-iltana. Epäilty on uuden tiedon mukaan 21-vuotias mies. Aiemmin poliisi oli kertonut hänen olevan 22-vuotias.

Epäiltyä vastaan ei ole nostettu vielä syytettä, mutta alueen poliisi on kertonut CNN:n mukaan uskovansa, että syytteet nostetaan tiistain aikana. Ennen syytteiden nostamista tutkijat ovat halunneet käydä läpi kaiken tällä hetkellä kasassa olevan tiedon.

Tiistaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa alueen apulaispoliisipäällikkö Christopher Covell kertoi, että epäillyn uskotaan toimineen yksin. Covellin mukaan mikään ei viittaa siihen, että kukaan muu olisi ollut tekemisissä hyökkäyksen kanssa.

Poliisin mukaan epäilty ampui väkijoukkoa kohti yli 70 kertaa. Ampumisessa käytetty kivääri oli poliisin mukaan hankittu laillisesti Illinoisin alueella. Epäilty ei ole aiemmin ollut tekemisissä poliisin kanssa.

Covelli kertoi poliisin uskovan tämänhetkisen tietonsa nojalla, että epäilty suunnitteli hyökkäystä viikkojen ajan. Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa teon motiiveista, eikä siitä, liittyykö ampumiseen esimerkiksi rasistisia tai uskonnollisia syitä.

Covelli kertoi, että ampumisen jälkeen epäilty oli poistunut katolta, pudottanut aseensa maahan ja sulautunut kaaoksessa olevaan väkijoukkoon. Sen jälkeen hän oli kävellyt äitinsä luokse, lainannut äitinsä autoa ja lähtenyt pakoon sillä.

Autosta oli kiinnioton yhteydessä löytynyt toinen kivääri.

Paetessaan epäilty oli pukeutunut naisten vaatteisiin naamioituakseen ja peittääkseen kasvotatuointinsa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat