”Italian toiseksi etsityin mafioso” palautettiin kotimaahansa lähes 30 vuoden pakomatkan jälkeen

Yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista huumekauppiaista pidetty Morabito on ollut poliisia paossa vuodesta 1994 lähtien.

Rocco Morabito tuotiin lentokoneella Roomaan keskiviikkona 6. heinäkuuta.

6.7. 21:48

Italian toiseksi etsityimmäksi ja toiseksi vaarallisimmaksi mafiosoksi kutsuttu Rocco Morabito on palautettu keskiviikkona Italiaan istumaan 30 vuoden vankeustuomiotaan, kertovat uutistoimistot Reuters ja AP.

Yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista huumekauppiaista pidetty Morabito on ollut poliisia paossa lähes 30 vuoden ajan. Morabito kuuluu Etelä-Italiassa majaansa pitävään kuuluisaan ’Ndrangheta-rikollisjärjestöön.

Italian poliisi on etsinyt Morabitoa vuodesta 1994 lähtien, ja hänet tuomittiin poissaolevana 30 vuoden vankeuteen Milanossa järjestetyssä oikeusistunnossa vuonna 2001.

Morabito otettiin kiinni Brasiliassa toukokuussa 2021, josta hänet luovutettiin nyt Italiaan kärsimään tuomiotaan.

Ennen Brasiliassa tapahtunutta kiinniottoa Morabito oli otettu jo kertaalleen aiemmin kiinni, Uruguayssa vuonna 2017, mutta hän onnistui pakenemaan siellä vankilasta kaksi vuotta myöhemmin.

Kun Morabito otettiin kiinni Uruguayssa, hän asui luksushuvilassa ja käytti väärennettyä brasilialaista passia.

Syyttäjän mukaan Morabitolla oli iso rooli kokaiinin salakuljettamisessa Etelä-Amerikan ja Milanon välillä. Milanosta kokaiinia puolestaan salakuljetettiin eteenpäin muualle Italiaan ja koko Eurooppaan.

Italian etsityin rikollinen on mafioso Matteo Messina, joka on ollut poliisia paossa vuodesta 1993 lähtien. Messinan uskotaan olevan Cosa Nostran, Sisilian mafian, nykyinen mahdollinen korkein johtaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat