Belgian turvapaikka­järjestelmä on niin täynnä, että maan ase­voimat järjestävät väli­aikaista majoitusta kasarmeilla

Maan turvapaikanhakijoiden majoituksesta on täytetty jo 95 prosenttia.

Belgian maahanmuutto- ja turvapaikkaviraston johtaja Nicole de Moor Brysselissä 30. heinäkuuta.

6.7. 22:52

Belgian turvapaikanhakijajärjestelmä on niin täynnä, että maan asevoimat tekevät kasarmeillaan tilaa uusille turvapaikanhakijoille. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Maan puolustusministeriö sekä maahanmuutto- ja turvapaikkavirasto tiedottivat keskiviikkona, että kasarmeille luodaan väliaikaiset majoitukset, joihin mahtuu 750 turvapaikanhakijaa.

Majoitukset järjestetään aluksi halleihin ja niissä käytetään myös väliaikaisia saniteettitiloja. Suunnitelmissa on rakentaa myöhemmin konttimajoitusta.

Belgiassa on tällä hetkellä tilaa 31 000:lle turvapaikanhakijalle. Näistä tiloista 95 prosenttia on jo täytetty.

Yhtenä ongelmana on se, että Belgiaan tulee paljon turvapaikanhakijoita, jotka saapuivat ensimmäisenä johonkin toiseen EU-maahan.

Belgian maahanmuutto- ja turvapaikkaviraston johtaja Nicole de Mooren mukaan yli puolet Belgiaan saapuvista turvapaikanhakijoista ovat jo hakeneet turvapaikkaa jostain toisesta EU-maasta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun asevoimat on pyydetty apuun turvapaikkojen kanssa. Nykyisistä paikoista 6 000 on jo nyt armeijan järjestämiä.

Hallitus kuitenkin toivoo voivansa helpottaa armeijan taakkaa mahdollisimman nopeasti, jotta sen toimintakyky ei joutuisi koetukselle.

Myöhempiin suunnitelmiin kuuluu antaa valtio nviranomaiselle tehtäväksi etsiä turvapaikanhakijoille pysyvämpää majoitusta.

Samalla hallitus pyrkii nopeuttamaan sellaisten turvapaikanhakijoiden, jotka kykenevät tekemään töitä ja ”selviämään itsekseen” poistumista järjestelmästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat