Sri Lankan presidentti yritti poistua maasta, mutta jäi jumiin lentokentälle – Harkitsee pakoa meriteitse

Presidentti pakeni lauantaina virka-asunnostaan ennen kuin mielenosoittajat valtasivat sen.

Gotabaya Rajapaksa valittiin Sri Lankan presidentiksi vuonna 2019. Viime viikolla hän lupasi erota tehtävästään.

12.7. 9:09 | Päivitetty 12.7. 14:11

Erolupauksen antanut Sri Lankan presidentti Gotabaya Rajapaksa yritti poistua maastaan tiistaina, mutta jäi jumiin lentokentälle, kertoo uutistoimisto AFP viranomais­lähteisiin perustuen.

Lentokentän virkailijat eivät suostuneet menemään kentän vip-tiloihin antaakseen leiman talous­kriisistä kärsivän maan presidentin passiin. Rajapaksa itse taas kieltäytyi kulkemasta julkisten tilojen läpi kansalaisten kostotoimien pelossa. Rajapaksaa syytetään maan talouden kriisiytymisestä.

Vaikkei 73-vuotiasta Rajapaksaa voi pidättää presidentin immuniteetin takia, hän haluaa lähteä Sri Lankasta välttääkseen mahdollisen vangitsemisen.

Virallisten lähteiden mukaan presidentti harkitsee epäonnistuneen lentoyrityksen jälkeen myös meriteitse maasta lähtemistä. Rajapaksa voisi paeta saarelta merivoimien partioaluksella.

Myös presidentin nuorin veli ja maan talousministerinä toiminut Basil Rajapaksa yritti poistua maasta tiistaina, mutta sai samankaltaisen vastaanoton kuin hänen presidenttiveljensä. Basil Rajapaksa erosi ministerin tehtävistään huhtikuussa.

Rajapaksa pakeni lauantaina presidentin virka-asunnostaan juuri ennen kuin tuhannet mielen­osoittajat valtasivat asunnon. Viranomaislähteiden mukaan hän haluaa Dubaihin.

Presidentti vietti maanantaiyön kansainvälisen lentokentän viereisessä sotilastuki­kohdassa sen jälkeen, kun hän ei päässyt yhdellekään neljästä lennosta, jotka olisivat voineet viedä hänet Arabiemiraatteihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat