Ukraina sanoo iskeneensä venäläisten ammusvarastoon Venäjän miehittämällä Hersonin alueella

Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov on sanonut presidentti Volodymyr Zelenskyin antaneen käskyn vallata takaisin Venäjän miehittämät rannikkoalueet, jotka ovat hyvin tärkeitä maan taloudelle.

Ukraina käytti Himars-raketinheitinjärjestelmää venäläisjoukkoja vastaan heinäkuun alussa lähellä Zaporižžjaa.

13.7. 2:00

Ukraina sanoo iskeneensä Venäjän joukkojen ammusvarastoon ja sotilasyksiköihin Hersonin alueella Etelä-Ukrainassa. Herson oli yksi ensimmäisistä alueista, jotka Venäjän joukot ottivat haltuunsa helmikuussa alkaneen hyökkäyksen jälkeen.

Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov on sanonut presidentti Volodymyr Zelenskyin antaneen käskyn vallata takaisin Venäjän miehittämät rannikkoalueet, jotka ovat hyvin tärkeitä maan taloudelle.

Venäjän alueelle asettaman miehityshallinnon mukaan Ukrainan iskuissa on kuollut seitsemän ihmistä. Venäjän Nova Kahovkan kaupunkiin asettama johtaja Vladimir Leontjev sanoi viestipalvelu Telegramissa, että lisäksi noin 60 ihmistä olisi loukkaantunut.

Lisäksi miehityshallinto syytti Ukrainaa Himars-raketinheitinjärjestelmien käyttämisestä.

Noin 80 prosenttia Donetskin alueen asukkaista on paennut Venäjän hyökkäystä, kertoo Donetskin alueen kuvernööri Pavlo Kyrylenko. Kuvernöörin mukaan noin 340 000 ihmistä on jäänyt alueelle. Asiasta kertoo ukrainalainen uutistoimisto Ukrinform.

Venäjän ohjusiskun kohteeksi joutuneessa asuintalossa Tshasiv Jarin kaupungissa itäisessä Ukrainassa uhriluku on noussut jo 34:ään, kertoo uutiskanava CNN.

Lisäksi ainakin yhdeksän ihmistä on loukkaantunut, Kyrylenko kertoo Telegramissa. Hänen mukaansa yksi kuolleista oli lapsi. Pelastusviranomaiset ovat Kyrylenkon mukaan käyneet läpi noin 70 prosenttia talon raunioista.

Iran suunnittelee toimittavansa satoja drooneja Venäjälle Ukrainaa vastaan käytettäväksi, Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan väitti maanantaina. Osa drooneista on hänen mukaansa aseistettuja.

Neuvonantajan mukaan drooniapu tukee näkemyksiä siitä, että Venäjän armeijalla on haasteita ylläpitää asevarastojaan Ukrainassa kärsittyjen suurien tappioiden vuoksi.

Sullivanin mukaan Iran valmistautuu kouluttamaan venäläisiä joukkoja droonien käyttämistä varten. Ensimmäiset koulutukset saattavat alkaa Sullivanin mukaan jo heinäkuussa. Hänen mukaansa ei ollut selvää, onko Iran vielä toimittanut drooneja Venäjälle.

Droonit ovat olleet Ukrainan sodassa tärkeässä roolissa molemmilla osapuolilla. Niitä on käytetty muun muassa tiedusteluun, pieniin pommituksiin ja ohjusiskuihin kaukaa.

Sullivan huomautti, että esimerkiksi Jemenissä huthikapinalliset ovat käyttäneet iranilaisvalmisteisia drooneja Saudi-Arabiaa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat