Norsuemo pyörtyi, kun poikanen vajosi salaojaan Thaimaassa

Kaatosateessa tapahtunut pelastusoperaatio sisälsi lukuisia dramaattisia käänteitä.

Ihmiset yrittivät elvyttää norsuemoa hyppimällä sen päällä

15.7. 16:31 | Päivitetty 16.7. 13:44

Khao Yain kansallispuiston työntekijät ja vapaaehtoiset onnistuivat keskiviikkona pelastamaan norsunpoikasen, joka oli pudonnut puistoa halkovan tien vieressä kulkeneeseen salaojaan.

Khao Yai sijaitsee Thaimaassa noin 150 kilometriä pääkaupunki Bangkokista koilliseen.

Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Reutersin haastattelemien puiston työntekijöiden mukaan arviolta yksivuotias poikanen oli pudonnut salaojaan. Poikanen oli emonsa seurassa, joka jäi vahtimaan pinteeseen joutunutta jälkeläistään.

Kaatosateessa tapahtunut pelastusoperaatio eteni dramaattisesti. Poikastaan vartioinut emo pyrittiin rauhoittamaan nukutusnuolen avulla. Nukutusyritys johti kuitenkin siihen, että myös emo vajosi osittain ojaan poikasensa kanssa.

Pelastaja nostivat emon nosturin avulla ylös kuopasta. Pinteestä päästyään emo nousi uutistoimistojen mukaan takaisin jaloilleen, mutta pyörtyi pian uudestaan stressaavan tilanteen vuoksi. Paikalla olleet ihmiset pyrkivät elvyttämään norsua hyppimällä sen päällä.

Pelastajat tekivät kaivinkoneella poikasnorsulle reitin ulos salaojasta ja se pääsi takaisin emonsa huomaan. Lopulta emo virkosi ja kaksikko pääsi jatkamaan matkaansa yhdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat