Kahdeksan ihmistä kuoli ukrainalais­­koneen pudottua Pohjois-Kreikassa, uskotaan aiheutuneen moottori­viasta

Kuolleen miehistön jäsenet olivat Ukrainan kansalaisia.

17.7. 5:19 | Päivitetty 17.7. 23:25

Pohjois-Kreikassa putosi Antonov An-12 -rahtilentokone myöhään lauantai-iltana. CNN: mukaan onnettomuuden syynä uskotaan olleen moottorivika.

Koneen omistaneen ukrainalaisen Meridian-lentoyhtiön toimitusjohtaja Denys Bogdanovitš vahvisti saksalaiselle Deutsche Wellelle, että kahdeksanhenkinen miehistö kuoli onnettomuudessa. Hän kertoi kaikkien kuolleiden olleen Ukrainan kansalaisia.

Serbian puolustusministeri Nebojša Stefanović sanoi sunnuntaina, että rahdissa oli 11 tonnia aseita sekä Bangladeshiin matkalla olevia miinoja.

Medialähteiden mukaan Serbiasta Jordaniaan matkalla ollut kone oli aiemmin pyytänyt lupaa hätälaskeutumiselle Pohjois-Kreikan Kavalan kaupungin lentokentälle.Silminnäkijöiden mukaan kone oli jo tulessa ennen sen putoamista lähelle Kavalan kaupunkia.

”Yllätyin, kun kuulin lentokoneen moottorin äänen”, kertoi paikallinen mies ERT:lle.

”Menin ulos ja näin moottorin olevan tulessa.”

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita koneen putoamisesta.

Silminnäkijöiden mukaan ukrainalaisomisteinen rahtilentokone oli jo tulessa ennen sen putoamista lähelle Kavalan kaupunkia.

Paikallisviranomaisten mukaan pelastushenkilökunta ei voi mennä onnettomuus­paikalle jatkuvien räjähdysten vuoksi. ERT:n mukaan koneen rahti on ”vaarallista”.

”Teidän on mentävä kauemmaksi turvallisuutenne vuoksi. Meillä on tietoja siitä, että koneen kyydissä oli ampumatarvikkeita”, kertoi yksi paikalla olleista palopelastajista toimittajille lauantaina.

Läheisen kunnan pormestari kertoi kreikkalaiskanavan haastattelussa, että kone tippui noin kahden kilometrin päähän asutuksesta. Ulkoministeriön mukaan alueelta katkenneet sähköt on saatu korjattua.

ERT kertoi sunnuntaina, että viranomaiset aikovat käyttää lennokkeja rahtikoneen putoamisalueen tutkimiseksi ennen henkilöstön lähettämistä. Tuntemattoman rahtikuorman pelätään olevan myrkyllistä.

Palolaitoksen, armeijan ja lentoviranomaisten tavoitteena on määrittää kuorman myrkyllisyys, selvittää, mitä alueella levinnyt ”valkoinen pulveri” on, ja löytää musta laatikko.

Pudonneen rahtilentokoneen jäännöksiä kreikkalaisella maissipellolla Kavalan lähistöllä sunnuntaiaamuna.

Aikaisin sunnuntaiaamuna kaksi palomiestä vietiin sairaalaan heidän hengitettyään myrkyllisiä kaasuja. Lauantaiyönä poliisi pyysi toimittajia pitämään maskeja kasvoillaan.

Radiokanava Kanali Ena julkaisi lennokilla kuvatun videon törmäysalueesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat