Poliisi otti kiinni nimekkäitä demokraatti­edustajia abortti­protestissa Washingtonissa

Aborttioikeutta puolustavat mielenosoittajat olivat istuneet rauhanomaisesti keskellä tietä ja estäneet liikenteen kulun.

20.7. 10:40

Yhdysvalloissa demokraattien kongressiedustajia on otettu kiinni aborttioikeutta puolustavassa protestissa pääkaupunki Washingtonissa, kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Tiistaina paikallista aikaa kiinni otettujen demokraattien joukossa olivat muun muassa puolueen tunnetut vasemman laidan edustajat Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar ja Rashida Tlaib.

Capitolin poliisi kertoi Twitterissä, että Yhdysvaltain korkeimman oikeuden edessä protestoineet mielenosoittajat tukkivat läheisen tien estäen liikennettä. He saivat kolme varoitusta ennen kiinniottoja.

Kiinni otettuja kongressi­edustajia oli poliisin mukaan 17. Poliisi kertoi ottaneensa kiinni kaikkiaan 35 ihmistä.

Protestin järjestäneen CPD Action -järjestön mukaan kongressiedustajia oli 18. Heidän joukossaan oli 17 naista ja yksi mies, michiganilainen edustaja Andy Levin.

Mielenosoituksessa vastustettiin korkeimman oikeuden viimekuista päätöstä, joka kumosi niin kutsutun Roe vastaan Wade -päätöksen ja sen myötä naisten aborttioikeuden liittovaltion tasolla.

Tämän jälkeen abortti­lainsäädäntö on ollut osavaltioiden päätettävissä. Yli puolet osavaltioista on kieltänyt tai kieltämässä abortin.

”Tänään minut pidätettiin osallistuessani kansalais­tottelemattomuuteen muiden kongressiedustajien kanssa korkeimman oikeuden ulkopuolella”, minnesotalainen edustaja Omar kertoi Twitterissä.

”Teen kaiken voitavani, jotta hyökkäys lisääntymis­oikeuksiamme vastaan saisi huomiota.”

The Guardianin mukaan mielenosoittajat olivat istuneet rauhanomaisesti keskellä tietä. Varoitusten jälkeen poliisi otti protestoijia kiinni, laittoi heidät käsirautoihin ja johdatti pois tieltä.

Uutiskuvien perusteella kongressiedustajat poistuivat paikalta vilkuttaen ilman käsirautoja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat