Japanilaiskaupunkia vaivaa harvinainen vitsaus: Apinat käyvät ihmisten kimppuun, jo kymmeniä loukkaantunut

Yli 40 ihmistä on loukkaantunut japanilaisessa Yamaguchin kaupungissa apinoiden hyökkäyksissä. Poliisi on siirtynyt nukutusaseiden käyttöön japaninmakakien nappaamiseksi.

Japaninmakakit eivät yleensä ole vaaraksi ihmisille. Äitimakaki lapsensa kanssa Miyazakin kaupungissa lauantaina.

26.7. 9:30

Viime viikkojen aikana japanilaisessa Yamaguchin kaupungissa 42 ihmistä on loukkaantunut apinahyökkäyksissä, uutisoivat muun muassa japanilainen The Japan Times sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC.

”Aluksi vain lapsia ja naisia vastaan hyökättiin. Viime aikoina on käyty myös vanhusten ja aikuisten miesten kimppuun”, sanoi nimettömänä pysyvä kaupungin virkamies.

Hyökkäyksistä syytetään japaninmakakeja. Lajin edustajia näkee paljon eri puolilla maata, mutta ihmisten vahingoittaminen tällaisessa mittakaavassa on harvinaista.

Kaupunki ei ole varma, onko hyökkäysten takana useita makakeja vai pelkästään yksi pahoinpitelijä.

Loukkaantumiset ovat olleet tähän asti lieviä. Paikallinen media on uutisoinut muun muassa naarmuista sekä puremista raajoihin, vatsaan ja kaulaan.

Apinat ovat joissakin tapauksissa tunkeutuneet taloihin avoimista ikkunoista tai avanneet liukuovia.

”Kuulin itkua alakerrasta, joten kiirehdin sinne törmäten näkyyn apinasta kyyristyneenä lapseni yläpuolelle”, loukkaantuneen lapsen isä kertoi japanilaiselle Mainichi Shimbun -lehdelle.

Viranomaiset ovat yrittäneet napata apinoita ansoilla ilman suurta menestystä. Nyt he ovat siirtyneet nukutusaseiden käyttöön.

Japaninmakakit ovat lisääntyneet maan saarilla vuosien saatossa. Yamagatan yliopiston tutkimuksen mukaan se on herättänyt ”konflikteja” ihmisten ja makakien välillä.

Lajin urokset ovat noin 57 senttimetriä pitkiä ja painavat runsaat 11 kiloa. Naaraat ovat viitisen senttiä lyhyempiä ja noin kolme kiloa kevyempiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat