Sri Lankan entinen presidentti Rajapaksa todennäköisesti palaamassa maahan

Singapore myönsi keskiviikkona Sri Lankan entisen presidentin oleskelulupaan 14 päivän jatkoajan.

Gotabaya Rajapaksa Glasgow’n ilmastokokouksessa marraskuussa.

27.7. 9:17

Sri Lankan entinen presidentti Gotabaya Rajapaksa on todennäköisesti palaamassa maahan, uutistoimisto Bloomberg ja Britannian yleisradioyhtiö BBC kertovat.

Rajapaksa jätti eroilmoituksensa noin kaksi viikkoa sitten paettuaan ensin Sri Lankan huonon taloustilanteen aiheuttamien levottomuuksien seurauksena Malediivien kautta Singaporeen.

Rajapaksan eroon johtaneissa mellakoissa mielenosoittajat valtasivat useita hallintorakennuksia pääkaupunki Colombossa, muun muassa presidentinpalatsin, parlamenttitalon ja pääministerin virka-asunnon.

Lue lisää: HS seurasi suurta päivää: Presidentti pakeni maasta, ihmiset uhmasivat käskyjä ja valtasivat pääministerin toimiston

Hallituksen tiedottaja Bandula Gunawardena sanoi BBC:n mukaan, että entisen presidentin paluun ajankohta ei vielä ole tiedossa, mutta vakuutteli samalla, että Rajapaksa ei ole Singaporessa piilossa. Bloombergin nimettömänä haastatteleman virkamiehen mukaan Rajapaksa on halukas palaamaan kotiinsa mahdollisimman pian.

Singapore myönsi Rajapaksalle alun perin 14 päivän oleskeluluvan, jota uutistoimisto Reutersin mukaan jatkettiin keskiviikkona 14 päivällä. Tällä hetkellä Rajapaksalla on lupa oleskella Singaporessa 11. elokuuta saakka.

Singaporen hallinto on aiemmin kertonut, että Rajapaksalle ei ole myönnetty turvapaikkaa, vaan hän on maassa yksityisellä vierailulla.

Sri Lanka on kärsinyt useiden kuukausien ajan vakavasta talouskriisistä, joka on aiheuttanut pulaa esimerkiksi lääkkeistä, polttoaineista ja elintarvikkeista.

Rajapaksan erottua Sri Lankan parlamentti valitsi uudeksi presidentiksi Ranil Wickremesinghen, joka on Rajapaksan läheinen liittolainen ja niin ikään epäsuosittu kansalaisten keskuudessa.

Wickremesinghe on määrännyt Sri Lankaan hätätilalain, joka antaa hallinnon turvallisuusjoukoille luvan pidättää mielenosoittajia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat