Propaganda­media RT hävisi oikeus­jutun EU:ta vastaan – Kreml: Vastaamme länsi­medialle samalla mitalla

EU esti entisen Russia Todayn lähetys- ja levitystoiminnan EU-alueella maaliskuussa. Syynä oli Venäjän hyökkäyssotaa koskeva järjestelmällinen disinformaatio.

RT:n palvelut ovat olleet toimintakiellossa Euroopan unionissa maaliskuusta lähtien.

27.7. 13:44

Venäläisen propagandamedia RT:n toimintakielto EU:ssa pysyy voimassa, unionin yleinen tuomioistuin päätti keskiviikkona. Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

EU esti RT:n eli entisen Russia Todayn lähetys- ja levitystoiminnan EU-alueella maaliskuussa. Syynä oli Venäjän hyökkäyssotaa koskeva järjestelmällinen disinformaatio.

Ranskan RT vaati päätöksen mitätöintiä, mutta hävisi oikeustaistelun EU:n toisiksi ylimmässä tuomioistuimessa keskiviikkona.

Kreml reagoi päätökseen heti ja ilmoitti, että Venäjä ryhtyy samanlaisiin toimiin länsimaisia medioita vastaan.

”Tietysti me alamme painostaa samoin keinoin länsimaista mediaa, joka toimii maassamme”, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi tiedotustilaisuudessa.

Venäjä on jo rajoittanut suurten länsimaisten medioiden, kuten BBC:n ja Deutsche Wellen, toimintaa alueellaan. Myös pääsy Helsingin Sanomien ja Ylen sivuille on estetty Venäjällä.

Peskov myös toivoi, että RT löytää tapoja toimia Euroopassa kiellosta huolimatta.

EU:n yleinen tuomioistuin toteaa päätöksessään, että Ranskan RT:n rajoitukset ilmaisuvapauteen ovat oikeasuhtaisia ja tarkoituksen­mukaisia.

Oikeuden mukaan rajoitukset eivät ole kohtuuttomia mediayhtiön liiketoiminnan kannalta, koska ne ovat väliaikaisia ja peruutettavissa.

RT voi valittaa päätöksestä vielä EU:n ylimpään oikeusasteeseen, Euroopan unionin tuomioistuimeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat