Yksi ihmisten kimppuun käyneistä apinoista on lopetettu Japanissa, mutta hyökkäykset jatkuvat

Viranomaiset ovat yrittäneet jo usean viikon ajan napata japanilaisen kaupungin asukkaiden kimppuun hyökkäileviä apinoita. Ensimmäinen apina napattiin tiistai-iltana, mutta hyökkäykset jatkuvat.

Japaninmakakit eivät yleensä ole vaaraksi ihmisille. Kuvassa japaninmakaki eläintarhassa Roomassa.

27.7. 23:16 | Päivitetty 27.7. 23:46

Jo lähes 50 ihmistä on joutunut apinoiden hyökkäyksen kohteeksi Etelä-Japanissa sijaitsevassa Yamaguchin kaupungissa.

Paikalliset viranomaiset ovat yrittäneet napata apinoita ansoin ja nukutusasein.

Tiistai-iltana nähtiin ensimmäinen onnistuminen, kun viranomaiset saivat kiinni koulun pihalla liikuskelevan japaninmakakin. Kyseinen apina ”tunnistettiin yhdeksi hyökkäyksistä vastuussa olevaksi apinaksi” ja lopetettiin.

Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

JapaninmakakIEN hyökkäykset alkoivat noin kolme viikkoa sitten, ja siitä lähtien viranomaiset ovat yrittäneet pyydystää niitä. Suurin osa apinoiden tekemistä haavereista on ollut lieviä raapaisuja ja puremia.

Lajin edustajia näkee paljon eri puolilla maata, mutta ihmisten vahingoittaminen tällaisessa mittakaavassa on harvinaista. Aiemmin ei oltu varmoja, onko hyökkäysten takana useita makakeja vai pelkästään yksi pahoinpitelijä.

Apinoiden hyökkäyksiä on kuitenkin raportoitu edelleen yhden apinan lopettamisen jälkeenkin, joten ”apinajengin” muiden jäsenten etsiminen jatkuu Yamaguchissa.

”Silminnäkijät ovat kertoneet erikokoisista apinoista”, eräs viranomainen kertoi uutistoimisto AFP:lle.

JAPANINMAKAKIT ovat lisääntyneet maan saarilla vuosien saatossa. Yamagatan yliopiston tutkimuksen mukaan se on herättänyt ”konflikteja” ihmisten ja makakien välillä.

Lajin urokset ovat noin 57 senttimetriä pitkiä ja painavat runsaat 11 kiloa. Naaraat ovat viitisen senttiä lyhyempiä ja noin kolme kiloa kevyempiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat