Kiinan Wuhanissa todettiin neljä koronavirus­tartuntaa, liki miljoona määrättiin eristyksiin

Kiina jatkaa edelleen tiukkaa nollalinjaa koronaviruksen vastaisessa taistelussaan.

28.7. 9:12

Liki miljoona ihmistä Wuhanissa Kiinan keskiosassa on määrätty eristyksiin sen jälkeen, kun koronavirustesteissä löydettiin neljä oireetonta tapausta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Globaalin koronaviruspandemian katsotaan alkaneen Wuhanista loppuvuonna 2019.

Jiangxian piirikunnan asukkaat on määrätty pysymään sisällä kodeissaan tai majoituspaikoissaan ainakin kolmen päivän ajan.

Wuhanin asukkaita testataan toistuvasti koronavirustartuntojen varalta. Taannoisissa testeissä löytyi kaksi oireetonta tartuntaa ja jäljityksen jälkeen vielä kaksi tartuntaa lisää.

Kiina noudattaa edelleen tiukkaa nollakoronapolitiikkaa, toisin kuin länsimaat, jotka ovat hyväksyneet sen, ettei viruksesta päästä enää eroon. Tiukan linjan vuoksi maassa on ollut toistuvia sulkuja ja miljoonia ihmisiä on määrätty pysymään kodeissaan.

Shanghaissa tiukka koronasulku loppui vasta viime kuussa, kestettyään kaksi kuukautta. Vaikka sulku on päättynyt, asukkaita testataan jatkuvasti tartuntojen varalta.

Jatkuvat koronasulut ovat häirinneet pahasti Kiinan taloutta. Suuri määrä kiinalaisyhtiöitä onkin siirtynyt niin sanotun suljetun kierron järjestelmään, jossa työntekijöitä kehotetaan jäämään työvuoron jälkeen työpaikalle, jotta mahdollisuudet saada koronavirustartunta pienenisivät.

Aikaisemmin tällä viikolla Science-lehdessä julkaistut tutkimustulokset vahvistivat, että koronaviruspandemia sai alkunsa juuri Huananin villieläintorilta Wuhanissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat