Taiwanin suurissa sota­harjoituksissa valmistaudutaan hyökkääjän tuloon koko kansan voimin, kun Kiinan uhka alueella kasvaa

Taiwan on pitänyt vuosittaisia sotaharjoituksiaan jännitteiden kasvaessa Kiinan, Taiwanin ja Yhdysvaltojen välillä.

Sotilaat syöksyvät asemiinsa poistuttuaan uintikykyisestä panssarivaunusta rantautumisharjoituksessa Pingtungissa torstaina osana Taiwanin tämänviikkoista sotaharjoitusta.

28.7. 12:02

Taiwan on pitänyt tällä viikolla suuria sotaharjoituksia. Vastaavat harjoitukset pidetään Taiwanissa vuosittain, mutta Ukrainan sodan myötä myös Kiinan hyökkäys Taiwaniin vaikuttaa todennäköisemmältä kuin aiemmin, kertoo CNN.

Kiina tulkitsee, että Taiwanin saari on osa sitä, vaikka Taiwanilla on oma hallinto ja se toimii itsenäisen valtion tavoin.

Taiwan harjoittelee kuluvan viikon ajan tilannetta, jossa vihamielinen hyökkääjä pyrkii ottamaan haltuunsa Taiwanin pääkaupunkiin Taipeihin vievät vesireitit.

Harjoitukset näyttävät Taiwanin presidentin Tsai Ing-wenin mukaan ”armeijan kykyjä ja päättäväisyyttä maan puolustamisessa”.

Sotaharjoitukseen osallistuvat puolustusvoimien lisäksi kansalaiset. Maanantaina Taipein kadut tyhjenivät, kun paikalliset harjoittelivat suojautumista ilmahyökkäyksen varalta.

Taipein asukkaat harjoittelivat suojautumista ilmaiskuharjoituksessa maanantaina.

Kiinan asevoimat seuraavat harjoituksia oletettavasti hyvin tarkkaan. Maanantaina Japanin puolustusministeriö raportoi kiinalaisen taistelu- ja tiedustelulennokin lentäneen Japanin kautta Taiwanin itärannikolle.

Jännitteitä alueella lisää Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin kiistelty suunnitelma matkustaa Taiwaniin.

Kiinan presidentin Xi Jinpingin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin on määrä puhua puhelimessa torstaina oletettavasti jännitteistä Kiinan ja Taiwanin välillä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat