Viro lopettaa opiskelijaviisumien myöntämisen venäläisille

Venäjän vastaisten pakotteiden jatkaminen on Viron ulkoministerin Urmas Reinsalun mukaan välttämätöntä.

Tallinnan yliopiston sisäänkäynti.

28.7. 20:06

Viro aikoo kieltää Venäjän kansalaisilta tilapäiset oleskeluluvat ja viisumit opiskelua varten.

Viron hallitus päätti asiasta torstaina, uutistoimisto AFP kertoo.

Maan ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi, että Venäjän perusteeton hyökkäyssota Ukrainaa vastaan loukkaa törkeällä tavalla Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsenäisyyttä. Lisäksi se vaikuttaa haitallisesti myös Viron ja Euroopan unionin kansalaisten turvallisuuteen.

”Pakotteiden jatkaminen on välttämätöntä, jotta Venäjään kohdistuva painostus voi jatkua”, Reinstalu sanoi.

Reinsalun mukaan pakotteilla on myönteinen vaikutus myös Viron kansalaisten turvallisuuteen, mikäli ne auttavat pysäyttämään Venäjän aggression.

Viro ilmoitti torstaina myös, että Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisten lyhytaikainen työskentely toisen EU-maan myöntämällä laillisella oleskeluluvalla ei jatkossa ole sallittua.

Reinsalun mukaan tällä lisätoimenpiteellä on tarkoitus varmistaa, että Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset eivät voi livetä pakotteista hankkimalla hankkimalla lyhytaikaiseen oleskeluun tarkoitetun viisumin johonkin toiseen maahan.

Viron ulkoministeriö ilmoitti tiistaina 26. heinäkuuta valmistelevansa ehdotusta Euroopan unionille Schengen-viisumien myöntämisen lopettamiseksi venäläisille.

EU ilmoitti torstaina, ettei se voi ottaa käyttöön täyttä viisumikieltoa Venäjän kansalaisille, sillä se olisi vastoin unionin viisumipolitiikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat