Noin 400 siirtolaista lähes tukehtui perävaunuun Meksikossa – Onnistuivat pakenemaan katon läpi

Salakuljetettavista suurin osa pakeni paikalta. Ainoastaan 94 salakuljetettavaa löydettiin.

29.7. 8:40

Joukko siirtolaisia onnistui pakenemaan tukalaksi käyneestä perävaunusta Veracruzin osavaltiossa Meksikossa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Siirtolaisia salakuljettaneessa perävaunussa oli noin 400 siirtolaista, jotka Reutersin haastattelemien viranomaisten mukaan tunsivat jossain kohtaa matkaa tukehtuvansa todennäköisesti kuumaan perävaunuun. Lämpötilat Veracruzissa ovat olleet ympäri vuorokauden 26–32 celsiusasteen tuntumissa.

Siirtolaiset onnistuivat kuitenkin pakenemaan perävaunusta sen katon läpi. Lähettyvillä sijaitsevan huoltoaseman työntekijät auttoivat heitä pakenemaan, Reutersille kerrottiin.

Kun viranomaiset pääsivät paikalle, suurin osa siirtolaisista oli jo paennut. 400 siirtolaisesta 94 löydettiin. Löydetyistä siirtolaisista suurin osa on viranomaisten mukaan Guatemalasta, loput muun muassa Hondurasista ja Ecuadorista. Osa on lapsia.

Eräs viranomainen kertoi Reutersille epäilevänsä, että siirtolaisten salakuljettaja oli kokematon. Tämä oli nimittäin hylännyt perävaunun tullialueelle, jossa tarkistetaan myös rekkoja.

Meksikon viranomaiset auttavat tukahduttavasta perävaunusta paenneita salakuljetettavia siirtolaisia keskiviikkona.

Viime aikoina Meksikossa ja Yhdysvalloissa on sattunut useita onnettomuuksia siirtolaisten salakuljetuksen yhteydessä.

Viime kuussa 53 siirtolaista kuoli Texasin osavaltion San Antoniossa. He tukehtuivat kuumaan perävaunuun.

Sen lisäksi ihmisiä kuolee säännöllisesti ylittäessään Yhdysvaltojen rajaa. Useat muun muassa kuolevat hypätessään raja-aidalta.

Viime vuonna rajanylityksiin liittyviä kuolevia oli ennätysmäärä. YK:n mukaan niitä odotetaan tänä vuonna yhtä paljon tai enemmän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat