Kenialaiset pelkäävät keskittyneensä liikaa sala­metsästykseen, kun todellinen uhka on kuivuus: ”Ilmaston­muutos tappaa 20 kertaa enemmän norsuja”

Ministerin mukaan Keniassa on keskitytty liikaa salametsästyksen torjumiseen, kun ilmastokysymykset ovat jääneet varjoon.

Norsulauma vaelsi Amboselin kansallispuistossa Keniassa vuonna 2016.

29.7. 9:57 | Päivitetty 29.7. 10:01

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat norsuille suurempi uhka kuin salametsästys, Kenian viranomaiset kertovat Britannian yleisradio BBC:n videolla.

”Ilmastonmuutos tappaa 20 kertaa enemmän norsuja kuin salametsästys”, Kenian villieläin- ja turismiministeri Najib Balala sanoi.

Balalan mukaan viime vuonna maassa laskettiin 179 kuivuuteen liittyvää norsukuolemaa, kun taas salametsästäjät tappoivat alle kymmenen norsua.

Norsut tarvitsevat laajoja laidunmaita selvitäkseen, yhdysvaltalainen sanomalehti The Washington Post kertoo. Niiden elintila kapenee, kun joet, maaperä ja ruohikot kuivuvat.

Aikuinen elefantti tarvitsee päivässä noin 300 kiloa ruokaa ja 240 litraa vettä.

Balalan mukaan on käytetty liikaa aikaa salametsästyksen torjumiseen samaan aikaan, kun ympäristökysymykset ovat jääneet varjoon.

”Olemme unohtaneet investoida luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemien hallintaan”, hän kritisoi.

”Keskitymme vain laittomaan villieläinkauppaan ja salametsästykseen.”

Viime vuosina Keniassa on tiukennettu sääntelyä salametsästyksen ehkäisemiseksi. Vuoden 2014 säädöksessä kovennettiin rangaistuksia salametsästyksestä, sen rahoittamisesta sekä laittoman saaliin myymisestä.

Viime vuoden syyskuussa kuivuus julistettiin kansalliseksi katastrofiksi Keniassa.

Edellisellä viikolla Yhdysvaltojen kehitysyhteistyövirasto (USAID) ilmoitti lähes 250 miljoonan euron arvoisesta avusta Kenialle. Apuun kuuluu ruokaa ihmisille ja tukea viljelijöille, jotka ovat menettäneet lähes 70 prosenttia sadostaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan aliravittujen lasten määrä maassa on noussut lähes miljoonaan viime kuukausien aikana. Yhteensä yli neljä miljoonaa kenialaista kärsii ruoanpuutteesta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat