Iranin tulvissa ja maan­vyörymissä kuollut viimeisen viikon aikana ainakin 80 ihmistä

Perjantaina pahimmat tulvat iskivät matkailijoiden keskuudessa suositulle Firuzkuhin alueelle.

Pelastusviranomaiset raivaavat tulvien tuhoamaa Imamzadeh Davoudin kylää 28. heinäkuuta.

29.7. 13:17 | Päivitetty 30.7. 19:48

Iranissa ainakin 80 ihmistä on kuollut laajoissa tulvissa ja maanvyörymissä, kertoo uutistoimisto AFP. Lisäksi ainakin 30 ihmistä on kateissa.

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyörymät ovat iskeneet viimeisen viikon aikana kahdeksaantoista Iranin 31 provinssista. Suurin osa maan moottoriteistä on suljettu. Pelastus­viranomaiset yrittävät etsiä selviytyneitä jatkuvasti.

Perjantaina pahimmat luonnononnettomuudet osuivat Teheranin provinssissa sijaitsevalle Firuzkuhin alueelle, jossa ainakin kymmenen ihmistä oli kuollut ja 16 kadonnut. Lauantaina Teheranin provinssin uhriluku oli noussut 35:een.

Firuzkuh sijaitsee Elbursin vuoriston juurella noin 140 kilometrin päässä maan pääkaupungista Teheranista. Se on lomailijoiden keskuudessa suosittu alue näköalojensa ja vaellusreittiensä vuoksi. Useat ihmiset ovat edelleen matkustaneet sinne viranomaisten varoituksista huolimatta.

Iran on ollut rankkasateiden, tulvien ja maanvyörymien kourissa jo jonkin aikaa.

Torstaina Imamzadeh Davoodin kylässä Teheranin provinssissa kuoli ainakin kahdeksan ja katosi 14 ihmistä. Edeltävällä viikolla eteläisessä Farsin provinssissa kuoli tulvissa 22 ihmistä.

Rankkasateiden odotetaan jatkuvan edelleen.

Tutkijoiden mukaan ilmastonmuutos pahentaa Iranin ääriolosuhteita. Lisääntyneiden rankkasateiden aiheuttamien tulvien lisäksi maassa nähdään myös äärimmäisiä kuivia kausia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat