”Pyromaani-palomiestä” syytetään Ranskassa maasto­palojen tahallisesta sytyttämisestä

Vapaaehtoisena palomiehenä toiminut epäilty on tunnustanut sytyttäneensä maastopaloja touko- ja heinäkuussa. Motiiveiksi hän on kertonut muun muassa huonot perheolonsa ja jännityksen etsimisen.

Mies käveli lauantaina palaneen traktorin ohitse Gironden alueella Lounais-Ranskassa.

29.7. 20:30

Ranskassa vapaaehtoisena palomiehenä toiminut mies on myöntänyt sytyttäneensä tahallaan kolme eri maastopaloa, uutistoimisto AFP kertoo.

Héraultin alueella asuva mies pidätettiin keskiviikkona. Montpellierin syyttäjä Fabrice Belargent kertoi tiedotteessa, että mies on myöntänyt sytyttäneensä tulipaloja toukokuun 26. ja heinäkuun 21. sekä heinäkuun 26.–27. päivänä.

Belargentin mukaan mies oli kertonut motiiviksi teolleen sen, että pelastuslaitos joutuisi lähtemään sammutustoimiin, minkä seurauksena hän pääsisi itse pois huonoista perheoloistaan. Lisäksi palojen sytyttäminen ”herätti hänessä innostusta”, syyttäjä kertoi AFP:n mukaan.

”Hän kutsui sitä adrenaliiniksi – nämä ovat hänen omia sanojaan. Hän kertoi myös, että hän tarvitsi sosiaalista tunnustusta.”

Mies työskenteli päätoimisesti metsänvartijana, ja hänen työkuvaansa kuului, ironisesti, myös maasto­palojen ehkäiseminen. Miehen asianajaja kertoi BMF TV -televisio­kanavalle, että mies tuntee syvää katumusta ja häpeää tapahtumien johdosta.

Epäilty on myös pyytänyt anteeksi pelastus­viranomaisilta ja palomiehiltä, joita hän kutsuu ”yhdeksi isoksi perheekseen”.

”On kuvottavaa, että organisaatiossamme on tällainen yksilö”, entinen palomies Ludovic Pinganaud sanoi BFM:lle.

Jos mies tuomitaan, häntä voi odottaa jopa 15 vankeusrangaistus ja 150 000 euron sakot.

Myös muita Ranskan maastopaloja epäillään tahallaan sytytetyiksi. Kaksi maasto­paloista sytytettiin syyttäjien mukaan Luoteis-Ranskan Bretagnessa viime viikolla. Asiantuntijat ovat syyttäjien mukaan löytäneet palojen syttymiskohdat ja todenneet, että ne olivat ihmisten sytyttämiä. Kolmas palo sytytettiin Lounais-Ranskan Girondessa Landirasin kylän lähettyvillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat