Presidentti Joe Biden sai taas positiivisen korona­testi­tuloksen, palaa eristykseen

Joe Biden sai negatiivisen tuloksen koronavirustestistä jo aiemmin tällä viikolla, mutta palaa nyt eristykseen.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin koronavirustaudin oireet olivat lieviä.

30.7. 22:33

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on saanut uudelleen positiivisen tuloksen koronavirustestissä, kertoo Valkoinen talo lauantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Biden sairasti koronavirustautia tällä ja viime viikolla, mutta palasi eristyksestä keskiviikkona, jolloin hän sai jo negatiivisen testituloksen.

Valkoinen talo kertoo, että Biden palaa nyt tiukkoihin eristystoimiin uuden positiivisen testituloksen myötä. Presidentille ei ole ilmaantunut koronavirustaudin oireita uuden positiivisen testituloksen myötä.

Presidentti sai ensimmäisen positiivisen testituloksen jo heinäkuun 21. päivä, jonka jälkeen presidentin vointi on ollut pääsääntöisesti hyvä. Tämän oireet ovat olleet lieviä.

Koronatautinsa aikana Biden otti Paxlovid-koronaviruslääkettä. Pfizer-yhtiön kehittämä Paxlovid on ensimmäinen suun kautta otettava koronaviruslääke. Euroopan lääkevirasto hyväksyi Paxlovidin käytön Euroopan unionin alueella tammikuussa.

Valkoisen talon lauantaisessa tiedotteessa kerrotaan, että Paxlovid-lääkekuurin jälkeen on mahdollista saada uusi positiivinen koronavirustestitulos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat