Kaksi kuoli ja useita loukkaantui, kun YK:n rauhan­turvaajat avasivat tulen Kongon demokraattisessa tasavallassa

Välikohtauksen aikana lomilta palaamassa olleet sotilaat avasivat tulen selittämättömästä syystä ja pakottivat tiensä läpi sulusta.

Kongon demokraattisessa tasavallassa on vastustettu tällä viikolla YK:n Monusco-rauhanturvaoperaatiota. Mielenosoituksissa on kuollut useita. Mielenosoittajat sytyttivät tulipalon Monuscon päämajan eteen Gomassa maanantaina 25. heinäkuuta.

31.7. 20:11

Kaksi ihmistä kuoli ja ainakin 14 haavoittui, kun YK:n rauhanturvaajat avasivat sunnuntaina tulen Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa, lähellä Ugandan rajaa. Asiasta tiedotti YK.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video tapahtuneesta. Siinä miehet, joista ainakin yhdellä on poliisiunivormu ja toisella armeijan univormu, etenevät kohti tiesulun eteen pysähtynyttä YK:n saattuetta Kasindin kylässä.

Verbaalisen kanssakäymisen jälkeen rauhanturvaajat vaikuttavat aloittavan tulituksen, ennen kuin avaavat tiesulun portin ja jatkavat matkaansa. Tulitus jatkuu samalla, kun ihmiset lähtevät pakoon ja yrittävät suojautua.

YK:n lausunnossa sanotaan, että välikohtauksen aikana lomilta palaamassa olleet sotilaat avasivat tulen selittämättömästä syystä ja pakottivat tiensä läpi sulusta. YK:n mukaan ammuskeluun liittyvät sotilaat on pidätetty.

Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa on osoitettu mieltä YK:ta vastaan tällä viikolla. Ihmiset osoittavat mieltään YK:n Monusco-rauhanturvaoperaatiota vastaan. Operaatiota on arvosteltu siitä, ettei se onnistu suojelemaan siviilejä väkivallalta.

Useita ihmisiä on kuollut ja useita loukkaantunut mielenosoituksissa. Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan juuri rauhanturvaajat ovat ampuneet mielenosoittajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat