Paavi Franciscus ja Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill saattavat tavata, tällä kertaa Kazakstanissa

Paavi Franciscus matkustaa syyskuussa Kazakstaniin uskonnollisten johtajien tapaamiseen. Paikalla on myös patriarkka Kirill, joka on antanut tukensa Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

Paavi Franciscus matkusti viime viikolla Kanadaan, jossa hän pyysi anteeksi katolisissa koulukodeissa tapahtunutta hyväksikäyttöä.

1.8. 14:34

Vatikaanin kirkko ilmoitti maanantaina, että paavi Franciscus matkustaa syyskuussa Kazakstaniin, jonne kokoontuu uskonnollisia johtajia, uutistoimisto Reuters raportoi.

Paikalla on myös Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill. Franciscus on useissa viimeaikaisissa haastatteluissa kertonut toivovansa tapaamista hänen kanssaan.

Kirill on antanut täyden tukensa Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

Paavi matkustaa pääkaupunki Nur-Sultaniin 13. syyskuuta ja viipyy siellä kaksi päivää. Hän aikoo osallistua seitsemänteen maailmanjohtajien ja perinteisten uskontojen kokoontumiseen.

Paavi Franciscus palasi juuri Kanadan-matkaltaan, minkä jälkeen hän kertoi toimittajille, että hänen on matkustettava jatkossa vähemmän tai mahdollisesti jopa astuttava syrjään ikänsä ja terveysongelmiensa vuoksi.

Paavi olisi Reutersin mukaan halunnut tavata Kirillin jo viime kuussa Libanonin-matkan jälkeen Jerusalemissa, mutta molemmat lopulta perääntyivät tapaamisesta.

Katolisen kirkon paavi on viimeksi vieraillut Kazakstanin pääkaupungissa vuonna 2001, kun Johannes Paavali II matkusti siihen aikaan Astanan nimeä kantavaan kaupunkiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat