Yhdysvallat: al-Qaidan johtajan tappaminen voi lisätä väkivaltaisuuksia yhdysvaltalaisia kohtaan

Yhdysvallat varoitti tiistaina, että al-Qaidan jäsenet tai siihen kytköksissä olevat saattavat hyökätä Yhdysvaltojen laitoksia tai kansalaisia kohtaan.

Ayman al-Zawahirin kuva videolla, joka jaettiin tämän noustua terroristijärjestö al-Qaidan uudeksi johtajaksi syyskuussa 2011.

3.8. 2:11

Yhdysvaltojen ulkoministeriö tiedotti tiistaina, että al-Qaidan johtaja Ayman al-Zawahirin tappaminen viikonloppuna voi kannustaa al-Qaidan kannattajia tekemään amerikkalaisvastaisia iskuja. Ulkoministeriön mukaan iskujen todennäköisyys on suurempi nyt al-Zawahirin tappamisen jälkeen.

"Al-Zawahirin kuoleman jälkeen al-Qaidan jäsenet tai siihen kytköksissä olevien terroristijärjestöjen kannattajat saattavat pyrkiä hyökkäämään Yhdysvaltojen laitoksia, niiden henkilökuntaa tai Yhdysvaltojen kansalaisia kohtaan”, varoitti ulkoministeriö.

Yhdysvallat kertoi eilen tappaneensa al-Qaidan johtajan, jonka uskotaan olleen ”aivot” WTC-iskujen takana. Al-Zawahiri nousi ryhmän johtajaksi Yhdysvaltojen surmattua Osama bin Ladenin vuonna 2011.

”Hänen [al-Zawahirin] kuolemansa on merkittävä isku al-Qaidalle ja heikentää ryhmän toimintakykyä”, Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden sanoi eilisessä tiedotustilaisuudessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat