Ranskalais­miehen purje­vene kaatui Atlantilla, selvisi 16 tuntia veneen alle syntyneessä ilma­kuplassa

”Mahdottoman rajamailla”, kuvailivat Espanjan rannikkovartioston sukeltajat 62-vuotiaan miehen pelastamisoperaatiota.

3.8. 20:44

Merihätään joutunut 62-vuotias ranskalaismies selvisi 16 tuntia Atlantin valtamerellä kaatuneen purjeveneen alle syntyneessä ilmakuplassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lopulta miehen pelastivat Espanjan rannikkovartioston sukeltajat. Operaatio oli heidän mukaansa ”mahdottoman rajamailla”.

Tieto miehen hädästä tuli maanantaina illalla kello 20.23, kun veneeltä lähetettiin hätämerkki.

12-metrinen purjevene oli tuolloin noin 20 kilometrin päässä Galician itsehallinto­alueeseen kuuluvan Sisargasin saariryhmän rannikosta. Mies oli seilannut ennen onnettomuuttaan Portugalin rannikolla.

Onnettomuuspaikalle rannikkovartiostosta lähti viisi sukeltajaa pelastusaluksessa ja helikopteri. Purjevene paikannettiin vasta, kun aurinko oli laskenut.

Pelastusoperaatio aloitettiin vinssaamalla yksi sukeltajista veneelle, joka kellui meressä ylösalaisin. Hänen tehtävänään oli etsiä elonmerkkejä. Sukeltaja koputti purjeveneen pohjaan – ja ranskalaismies vastasi koputtamalla toiselta puolelta.

Meri oli kuitenkin vielä illalla liian myrskyisä pelastusyritykselle. Sen sijaan veneeseen kiinnitettiin kellukkeet, jotka estivät sen uppoamisen.

Tiistaina aamulla pelastusoperaatio jatkui, kun kaksi sukeltajaa ui veneen alle. Heitä vastassa oli ranskalaismies, jolla oli päällään pelastautumispuku. Vettä oli hänen polviinsa asti.

Mies ui sukeltajien kanssa pinnalle. Hänet kuljetettiin sairaalaan tarkastukseen, mutta ei kulunut kauaakaan, kun hänet jo kotiutettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat