Yhdysvaltain edustajain­huoneen jäsen Jackie Walorski on kuollut auto-onnettomuudessa

Edustajainhuoneen puheenjohtaja Pelosi, presidentti Biden ja lukuisat muut yhdysvaltalaiset poliitikot esittävät osanottonsa republikaaniedustajan kuolemasta.

Jackie Walorski Floridassa vuonna 2012.

4.8. 7:13

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen jäsen Jackie Walorski on kuollut auto-onnettomuudessa. Asiasta uutisoivat muun muassa The Washington Post ja uutistoimisto Reuters.

Walorski ja kaksi hänen avustajaansa kuolivat katumaasturiinsa, kun toinen henkilöauto törmäsi sen nokkaan Indianan osavaltiossa keskiviikkona. Myös toisen henkilöauton kuski kuoli kolarissa.

Republikaanipuolueeseen kuuluva Walorski edusti Indianan 2. vaalipiiriä edustajainhuoneessa vuoden 2013 tammikuusta lähtien. Sitä ennen hän toimi Indianan osavaltion lainsäädäntö­elimessä kolmen kauden ajan.

Hän oli edustajainhuoneen etiikkakomitean korkein republikaanijäsen ja kuului myös liittovaltion tuloja käsittelevään komiteaan. Hänet tunnettiin vankkana arvokonservatiivina.

Ennen poliitikonuraansa Walorski työskenteli journalistina ja akateemikkona sekä teki kristillistä lähetystyötä. Hän vietti neljä vuotta lähetystyöntekijänä Romaniassa.

Edustajainhuoneen republikaaniryhmän puheenjohtaja Kevin McCarthy välitti tiedon Walorskin kuolemasta Twitterissä.

Yhdysvaltain kongressitaloon ja valkoiseen taloon on käsketty suruliputus Walorskin muistolle.

”Edustaja Walorski eli palvellen: joko huolehtien köyhistä lapsista Romaniassa, edustaen yhteisöään Indianan hallituksessa tai palvellen lähes vuosikymmenen edustajainhuoneessa”, sanoi edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi.

”Hän toi intohimoisesti edustamiensa Pohjois-Indianan ihmisten äänet edustajainhuoneeseen ja häntä ihailtiin huoneen molemmilla puolilla henkilökohtaisen kiltteytensä vuoksi.”

Myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sekä lukuisat muut poliitikot esittivät surunvalittelunsa Walorskin kuolemasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat