Israelin iskut Gazan kaistalle tappoivat perjantaina 15 ihmistä, kuolleiden joukossa jihadisti­johtaja ja Hamasin mukaan pieni tyttö

Israelin armeija on ilmoittanut, että se tekee ilmaiskuja Gazan alueella toimivaa palestiinalaista ääri-islamistista ryhmittymää vastaan. Ryhmittymä vastasi ampumalla raketteja Israelin puolelle.

5.8. 18:55 | Päivitetty 6.8. 2:33

Israelin perjantaiset ilmaiskut Gazan kaistalle ovat tappaneet ainakin 15 ihmistä, kertoo Israelin armeijan tiedottaja.

Gazan hallinto ilmoitti, että kuolleiden joukossa oli muun muassa viisivuotias tyttö. Hallinnon mukaan iskuissa haavoittui 55 palestiinalaista.

Gazan kaistaa hallitsee Hamas-järjestö.

Uutistoimisto AFP:n mukaan iskuissa kuoli myös jihadistikomentaja, joka kuului Gazan alueella toimivaan Palestiinan islamilainen jihad -ryhmittymään. Israel ja EU luokittelevat sen terroristi­järjestöksi, kuten myös Hamasin. Komentajan kuolemasta kertoi järjestö itse.

Israelin armeija on ilmoittanut kyseisen ryhmittymän perjantaisten iskujen kohteeksi.

Ryhmittymä vastasi Israelin iskujen merkitsevän ”sodanjulistusta” ja ampui yli sata rakettia kohti Israelia.

Tel Avivin viranomaiset ilmoittivat avaavansa kaupungin pommisuojat. Israel ei ole raportoinut, että raketti-iskuista olisi vielä seurannut uhreja.

Egypti yrittää neuvotella rauhaa uusimmassa konfliktissa Israelin ja palestiinalaisten välillä.

Egyptiläinen turvallisuusviranomainen kertoi uutistoimisto AFP:lle, että Egyptin pyrkimykset rauhoittaa tilannetta ovat olleet käynnissä heti Israelin hyökkäyksen jälkeen.

Aiemmin tällä viikolla Israel sulki Gazan ja Israelin väliset rajanylityspaikat sekä rajoitti lähellä rajaa asuvien israelilaisten liikkumista turvallisuussyihin vedoten.

Palestiinalaisia on tiistaista lähtien kielletty lähtemästä Gazan alueelta, ja myös tavaroiden kuljetus rajan yli on lopetettu.

Perjantai-iltapäivänä Israelin armeija kielsi suuret kokoontumiset 80 kilometrin säteellä Gazan kaistalta. Kiellon on määrä kestää lauantai-iltaan asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat