Salamaniskun sytyttämä öljytankki räjähti Kuubassa, ainakin yksi kuoli ja yli 120 loukkaantui – video näyttää tuli­patsaan

Yhdysvallat on tarjonnut ”teknisiä neuvoja” Kuuballe.

7.8. 9:54 | Päivitetty 8.8. 8:51

Kuubassa on riehunut viikonlopun aikana valtava, öljyn ruokkima tulipalo öljylaivojen täyttämässä Matanzasin satamassa. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Viranomaisten mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut ja ainakin 121 on loukkaantunut. Brittilehti The Guardianin mukaan 17 palomiestä on edelleen kateissa. Läheiseltä Dubrocqin alueelta on lisäksi evakuoitu 800 ihmistä.

Tulipalo syttyi perjantaina, kun salama iski perjantaina yhteen kahdeksasta öljytankeista. Liekit saavuttivat lauantaina toisen tankin, ja kova tuuli puhalsi niitä vaarallisen lähelle kolmatta.

”Räjähdys oli niin suuri, että se valaisi alueen kuin aurinko”, paikallinen asukas Alfredo Gonzales sanoo.

Meksiko ja Venezuela ovat lähettäneet sammutusryhmiä auttaakseen palon taltuttamisessa. Myös Yhdysvallat on tarjonnut Kuuballe teknistä neuvontaa.

”Olemme syvästi kiitollisia Meksikon, Venezuelan, Venäjän ja Chilen hallituksille, jotka ovat ripeästi tarjonneet materiaalitukea tähän monimutkaiseen tilanteeseen”, Kuuban presidentti Miguel Díaz-Canel ilmaisi Twitterissä.

”Arvostamme myös Yhdysvaltojen tarjoamia teknisiä neuvoja”, Díaz-Canel lisäsi.

Onnettomuus sattui Kuuban kärsiessä polttoainepulasta. Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka paljon öljyä on palanut tai on vaarassa varastotiloissa. Kahdeksan jättimäisen tankin varastoitua öljyä käytetään voimalaitosten toimintaan.

Oikaisu 8.8. kello 8.49: Korjattu kaupungin nimi Mantanzaksesta Matanzakseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat