”Venäläiset tarvitsevat yhä tsaarin”, sanoo venäläinen, jonka mukaan maassa on vain kaksi näkökulmaa: virallinen ja väärä

Venäjä ei ainoastaan hyökännyt ”veljes­kansansa” Ukrainan kimppuun, vaan tietyissä määrin jopa hyväksyy tämän rikoksen, kirjoittaa pietarilainen toimittaja Mihail. Minkälainen tällainen Venäjä on kansakuntana?

Pietarilainen toimittaja Mihail pohtii, voisiko tunne Venäjän ”ainutlaatuisuudesta” olla yksi tärkeimmistä syistä siihen, että jotkut venäläiset hyväksyvät Venäjän sotatoimet Ukrainassa, vaikka eivät niitä tukisikaan. Posliinihahmoja venäläisessä kaupassa Arbat-kadulla Moskovan keskustassa.

13.8. 11:00 | Päivitetty 16.8. 11:33

Minusta tuntuu, että jokainen ajattelee joskus kansallisen identiteetin ja eri kansoille luonteenomaisten ominaisuuksien kaltaisia asioita.

Vastustamaton lisäperuste tällaisille puntaroinneille syntyy, kun oma maasi yllättäen hyökkää naapurinsa ja ”veljeskansansa” kimppuun. Helmikuun 24. päivän jälkeen en ole vain pohdiskellut tätä aihetta, vaan myös keskustellut siitä lukuisia kertoja eri ihmisten kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat