Italialaiskaupunkia piinaavat poikkeukselliset sääski­aallot, jotka uhkaavat karkottaa turistit

Hyönteisongelman pelätään vaikuttavan alueen turismiin. Suuri osa turisteista on vältellyt illallistamista ravintoloissa, kertoo brittilehti The Guardian.

Keski-Italian Toscanan alueella kärsitään hyönteisongelmasta. Kuvassa Anopheles daciae -lajiin kuuluvia hyttysiä, joita on havaittu useilta Suomen alueilta.

10.8. 16:54

Toscanassa on esiintynyt epätavallisen suuri määrä hyttysiä. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti The Guardian ja italialaislehti Leggo.

Ennätyslämpimien kelien johdosta kasvussa olleet hyönteisten määrät ovat muodostuneet riesaksi osalle italialais­kaupungeista, jotka elävät kesäaikaan turismista.

Lue lisää: Eurooppaa lähestyy jälleen helleaalto, vaikka kuivuus ja vesipula piinaavat jo monia maita: ”Tämä tulee olemaan uusi normaali”

Alueella sijaitsevassa Orbetellossa paikalliset ravintolat ovat ottaneet illallis­varauksia vain kello yhdeksään asti illalla. Se tarkoittaa, että ravintolat ovat poikkeuksellisesti joutuneet sulkemaan ovensa kaksi tuntia normaalia aikaisemmin sesonkiaikana.

Turistit ovat myös tarkoituksella vältelleet ravintoloita illallisaikaan, mikä on johtanut siihen, että kaupungin yrittäjät ovat menettäneet runsaasti tulojaan, kertoo The Guardian.

Varotoimenpiteenä ravintolat ovat yrittäneet eri keinoja, kuten sammuttaa hyttysiä houkuttelevat ulkovalot terasseiltaan, mutta toistaiseksi mikään ei ole auttanut.

Viranomaiset ilmoittivat ryhtyvänsä torjumaan hyönteisiä alueella keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Hyönteistorjuntaa tehdään kaupungin puistoissa ja kaduilla. Kyseessä on neljäs kerta lyhyen ajan sisällä, uutisoi Leggo.

Alueen asukkaita on kehotettu muun muassa sulkemaan ikkunat ja keräämään pois ulos kuivumaan ripustetut vaatteet.

Lähialueella sijaitseva paikkakunta, Castiglione della Pescaia, on sen sijaan kärsinyt lisääntyneistä ampiaisparvista tänä kesänä. Biologi Mauro Lenzin mukaan hyönteisongelman taustalla on, että korkeat lämpötilat ovat vähentäneet niiden luonnollisten saalistajien määriä. Näihin lukeutuvat muun muassa sammakot, lepakot ja linnut.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat