Twitter yrittää jälleen suitsia vaalihäirintää ennen Yhdys­valtain välivaaleja

Twitter aikoo lisätä varoitusmerkintöjä päivityksiin, joiden on ilmoitettu sisältävän valheellista tietoa. Muun muassa näin se valmistautuu marraskuussa pidettäviin Yhdysvaltain välivaaleihin.

Twitter kertoo blogissaan, että sen tavoitteena on ”mahdollistaa terve kansalaiskeskustelu” Yhdysvaltain välivaalien alla.

11.8. 21:44

Twitter aikoo palauttaa palveluunsa ominaisuuksia, jotka sen mukaan edistävät totuudellisen tiedon välittämistä ja jotka auttavat torjumaan väärää sekä harhaan­johtavaa tietoa sisältäviä viestejä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syynä on Yhdysvaltain välivaalit, jotka pidetään marraskuussa. Vaaleissa valitaan edustajainhuoneen jäsenet sekä osa senaattoreista.

Twitter aikoo lisätä varoitusmerkintöjä päivityksiin, joiden on ilmoitettu sisältävän väärää tai valheellista tietoa. Yhtiö sanoo myös vähentävänsä näkyvyyttä sellaisille väitteille, jotka sisältävät äänestämiseen liittyvää väärää tietoa, äänestäjien pelotteluun tarkoitettua sisältöä ja yleisön luottamusta vaaleihin heikentäviä väitteitä.

Joissakin tapauksissa käyttäjät eivät voisi tykätä tai jakaa päivityksiä, joissa on harhaanjohtavaa tietoa. Näin niiden tavoittavuus olisi mahdollisimman pieni.

Lisäksi Twitter kertoo erityisestä toimintaohjeestaan, jonka tarkoituksena on tukea kansalaisyhteiskunnan toimintaa esimerkiksi estämällä vaalihäirintää.

”Tänään, kuten muidenkin maailmanlaajuisten vaalien alla, toimeenpanemme Civic Integrity Policy -käytäntömme vuoden 2022 Yhdysvaltain välivaaleja varten”, yhtiö kirjoitti blogissaan.

Käytäntö kieltää käyttäjiä julkaisemasta harhaanjohtavaa sisältöä, jonka tarkoituksena on saada ihmiset luopumaan äänestämisestä. Se kieltää käyttäjiä myös julkaisemasta väitteitä, joiden tarkoituksena on heikentää yleistä luottamusta vaaleihin.

Asiantuntijat ovat syyttäneet Twitteriä ja muita sosiaalisen median alustoja siitä, että ne eivät tee tarpeeksi estääkseen valheellisen ja harhaanjohtavan tiedon leviämistä palveluissaan.

”Twitterillä on ratkaiseva rooli demokraattisten keskustelujen tukemisessa – – ei vain Yhdysvalloissa vaan kaikkialla maailmassa. Ihmiset ansaitsevat luottaa Twitterissä käytäviin vaalikeskusteluihin ja -sisältöön”, yhtiö kirjoitti blogissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat