Sudanin tulvissa kuollut ainakin 75 ihmistä

Sudanissa sataa yleensä runsaasti toukokuun ja lokakuun välisenä aikana, ja maassa on vuosittain vakavia tulvia, jotka tuhoavat kiinteistöjä, infrastruktuuria ja viljelyksiä.

14.8. 1:30 | Päivitetty 16.8. 18:25

Sudanissa rankkasateiden aiheuttamien tulvien seurauksena on kuollut tiistaihin mennessä jo ainakin 75 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Lisäksi 30 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen ja kymmenien­tuhansien talojen tuhoutuneen tai vaurioituneen.

Kuolleiden määrä on noussut sunnuntaista, jolloin 52 ihmisen kerrottiin kuolleen tulvien vuoksi Koillis-Afrikassa sijaitsevassa Sudanissa. Asiasta kertoi tuolloin Sudanin valtiollinen media.

Sudanissa sataa yleensä runsaasti toukokuun ja lokakuun välisenä aikana, ja maa on kohdannut vuosittain vakavia tulvia, jotka tuhoavat kiinteistöjä, infrastruktuuria ja viljelyksiä.

Sudanin kansallisen väestönsuojeluneuvoston tiedottaja Abdel Jalil Abdelreheemin mukaan tulvat ovat tänä vuonna tuhonneet lähes 5 400 rakennusta ja vahingoittaneet lähes 2 900 rakennusta ympäri maata. Sateet ja tulvat ovat vahingoittaneet lisäksi myös muita julkisia tiloja, kauppoja sekä viljelyksiä. Pahiten tulvista ja sateista ovat kärsineet Pohjois- ja Etelä-Kordofanin, Niilin ja Etelä-Darfurin osavaltiot.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto (OCHA) on arvioinut, että noin 136 000 ihmistä ympäri Sudania on kärsinyt sateista ja tulvista sadekauden alettua.

Viime vuonna yhteensä lähes 315 000 ihmistä kärsi sateista ja tulvista maassa, OCHA ilmoitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat